Λευκή πίτα με σουσάμι στο τηγάνι
Εύκολή και νόστιμη πίτα που την τρώμε όπως το ψωμί και είναι έτοιμη μέσα σε ένα τέταρτο.
Προετοιμασία 10’ Τηγάνισμα 15’ περίπου
Υλικά (για 4-6 πίτες)
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. baking powder
1 1/2 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι
2 κ.σ. νερό (μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω, αν είναι η ζύμη πολύ σφιχτή)
λίγο ελαιόλαδο
σουσάμι ή άλλο σπόρο της επιλογής μας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από το ελαιόλαδο και το σουσάμι και ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μίξερ. Προσοχή δεν πρέπει να παραζυμώσουμε!
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-6 κομμάτια, ανάλογα πόσο μεγάλες πίτες θέλουμε να φτιάξουμε.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και πάνω σε αυτή τοποθετούμε τα κομμάτια της ζύμης.
Με ένα πλάστη ανοίγουμε πίτες πάχους περίπου 2 χιλιοστών.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και εκεί ψήνουμε τις πίτες μας, για δύο λεπτά από κάθε πλευρά.
Για να βάλουμε σουσάμι, ή άλλο σπόρο της επιλογής μας, αλείφουμε μια πλευρά κάθε πίτας με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο, την πασπαλίζουμε με σουσάμι και την βάζουμε να ψηθεί στο τηγάνι για μισό περίπου λεπτό ή μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά το σουσάμι. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες πίτες.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Αγγλικά: Σε ποιες χώρες τα μιλάνε καλύτερα – Η θέση της Ελλάδας
- Ναυάγιο με μετανάστες νότια του Φαρμακονησίου
- Θλίψη στην κηδεία του Δημήτρη Σούρα: Συντετριμμένες η σύζυγος και η κόρη του (εικόνες)
- Στον Άρη ο Νταράλ Ουίλις
- Τέλος ανθεκτικότητας: «Νάρκη» στην επέκταση της σεζόν, λένε παράγοντες του τουρισμού
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την ΑΕΚ