Σαλάτα με ντομάτα, καρπούζι και φέτα
Μια πρωτότυπη και δροσερή σαλάτα για το καλοκαίρι
Προετοιμασία 15΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
5 μέτριες ώριμες ντομάτες, σε μεγάλα κομμάτια
1 ματσάκι γλιστρίδα καθαρισμένη και κομμένη στα τρία
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
Ψίχα από 1 μεγάλη φέτα καρπούζι (χωρίς τα κουκούτσια), σε μέτρια κομμάτια
2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
5 κ.σ ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λάιμ
2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
¼ κ.σ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις ντομάτες, τη γλιστρίδα, το κρεμμύδι, τη φέτα και το καρπούζι. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μικρό μπολ το ξίδι, το λάδι, το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε με προσοχή για να μη διαλυθεί το καρπούζι και σερβίρουμε.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές: «Harper’s Bazaar», «Ηγέτες της Μεταπολίτευσης»
- Δέσποινα Βανδή: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά στη φωτογραφία ενός σφαγέα των Ελλήνων»
- Στην Γιουνάιτεντ και επίσημα ο Γιόρο! (pic)
- ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με συμβασιούχους πυροσβέστες – «Ήρωες για την κυβέρνηση, αλλά άλυτα τα προβλήματά τους»
- Η Ίντερ Εσκάλδες στον δρόμο της ΑΕΚ στο Conference League
- Ξαπλώστρες όσο… ένα τραπέζι στα μπουζούκια – Οι πιο εξωφρενικές τιμές σε παραλίες της Αττικής