Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πανεύκολη στήρα – «αποκάλυψη»

Πανεύκολη στήρα – «αποκάλυψη»

Μπορεί η στήρα να είναι γνωστή σαν ιδανικό ψάρι για σούπα, όμως και όταν μαγειρεύεται στον φούρνο είναι εξαιρετική.

Προετοιμασία 35΄, Ψήσιμο 45΄ – 60΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

1 στήρα 2 – 2½ κιλά (μπορεί να γίνει και με άλλο ψάρι στα ίδια κιλά), καθαρισμένο
3 ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
5 πατάτες σε στρογγυλές φέτες ½ εκ.
150 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι κόκκινο, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο στη μέση
200 ml ελαιόλαδο
2-3 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού
2 φύλλα δάφνης
2 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά το ψάρι, αλλά και μέσα στην κοιλιά του. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και βάζουμε το ψάρι στο κέντρο. Τριγύρω βάζουμε τις πατάτες. Από πάνω ρίχνουμε διάσπαρτα τα κλωνάρια βασιλικού με τα φύλλα δάφνης και στη συνέχεια τις ροδέλες κρεμμυδιού. Τέλος, καλύπτουμε με τις ροδέλες ντομάτας. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί. Ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.

Πηγή: Γευσιγνώστης 

Must in

Έδειξαν το βίντεο παρά την άρνηση του ΠΑΟΚ – Τι έγινε τελικά στο πάρκινγκ- Σε δύσκολη θέση ο Ραζβάν Λουτσέσκου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου φαίνεται στο βίντεο να…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο