Πανεύκολη στήρα – «αποκάλυψη»
Μπορεί η στήρα να είναι γνωστή σαν ιδανικό ψάρι για σούπα, όμως και όταν μαγειρεύεται στον φούρνο είναι εξαιρετική.
Προετοιμασία 35΄, Ψήσιμο 45΄ – 60΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
1 στήρα 2 – 2½ κιλά (μπορεί να γίνει και με άλλο ψάρι στα ίδια κιλά), καθαρισμένο
3 ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
5 πατάτες σε στρογγυλές φέτες ½ εκ.
150 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι κόκκινο, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο στη μέση
200 ml ελαιόλαδο
2-3 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού
2 φύλλα δάφνης
2 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά το ψάρι, αλλά και μέσα στην κοιλιά του. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και βάζουμε το ψάρι στο κέντρο. Τριγύρω βάζουμε τις πατάτες. Από πάνω ρίχνουμε διάσπαρτα τα κλωνάρια βασιλικού με τα φύλλα δάφνης και στη συνέχεια τις ροδέλες κρεμμυδιού. Τέλος, καλύπτουμε με τις ροδέλες ντομάτας. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί. Ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Ο Σωκράτης Φάμελλος μιλά για τον γάμο του με την Τατιάνα Παπαδοπούλου – «Είναι πολλά αυτά που μας συνέδεσαν»
- Αυξάνονται οι ελληνικές καταθέσεις και επενδύσεις – Το ποσό αναμένεται να πλησιάσει τα 8 δισ. ευρώ
- Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι που ειπώθηκε 179 χρόνια πριν και συγκινεί μέχρι σήμερα – Ποιο είναι
- Οικοδομή: Αυξημένες κατά 5,6% οι τιμές στα υλικά κατασκευής – Οι κατηγορίες
- Κακοκαιρία: Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Κικίλιας – Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
- Γάζα: Ισραηλινά ρομπότ τοποθετούν εκρηκτικά γύρω από το νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν – Αναφορές για τραυματίες