Η εθνική ομάδα ποδηλασίας εφήβων βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή One Line Weekend.

Ο Κωνσταντίνος Λιβανός, ο Βασίλης Μαυριγιαννάκης, ο Ηλίας Πατεράκης και ο Παναγιώτης Καρατσίβης μίλησαν για τις νίκες τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και για την πρόκρισή τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Εξήγησαν τον τρόπο διεξαγωγής του αθλήματος, τους στόχους που έχει θέσει ο καθένας, τις στερήσεις που υφίστανται για να πετύχουν τους στόχους τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των απαιτήσεων του σχολείου.

Εξήγησαν ακόμα, τον τρόπο ζωής μέσα στο πλαίσιο του πρωταθλητισμού και τη διατροφή που ακολουθούν. Επόμενος στόχος του είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας στη Φρακφούρτη.

Σύγκριναν τη νοοτροπία των Ελλήνων οδηγών με αυτή των Γερμανών και υποστήριξαν πως «όλα ξεκινάνε από την παιδεία τόσο από την πλευρά των οδηγών όσο και από την πλευρά των ποδηλατών».

Συστήνουν στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό από νεαρή ηλικία, καθώς «η ενασχόληση με τον πρωταθλητισμό οδηγεί στην απόκτηση ποιοτήτων, όπως η πειθαρχία και η ομαδικότητα».

Όλα τα μέλη της ομάδας υποστήριξαν ότι η ποδηλασία είναι ένα αδικημένο άθλημα, καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και η ολική στήριξη από την ομοσπονδία.