Κρύα σούπα μπριάμ
Ολα τα καλοκαιρινά λαχανικά σε μια πρωτότυπη δημιουργία.
- Συγκλονιστικές εικόνες μετά το νέο χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό, τουλάχιστον έξι νεκροί - Ποιος ήταν ο στόχος
- Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση των Αμπελοκήπων - «Θα έχουμε τουλάχιστον ακόμα δύο συλλήψεις»
- Καθαίρεση άλλων δύο δημάρχων στην Τουρκία με την κατηγορία ότι συνδέονται με το ΡΚΚ
- Σερ: Αποκαλεί «γουρούνι» διάσημο σκηνοθέτη
Προετοιμασία 25′, Μαγείρεμα 25′, Αναμονή 1 ώρα
Υλικά (για 4 μερίδες)
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
2 κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
3 κολοκύθια
3 μελιτζάνες φλάσκες
2 μέτριες ντομάτες
1 πατάτα
1 πρέζα ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
½ ματσάκι (½ φλ.) μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ ματσάκι (½ φλ.) δυόσμος ψιλοκομμένος
Για την κρέμα φέτας
200 γρ. φέτα, σε καρέ ή χοντρά τρίμματα
150 γρ. γιαούρτι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένουμε πρώτα όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλα καρέ. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασoτέ κατσαρόλα και μαραίνουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και την πατάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, προσθέτοντας ένα ποτήρι νερό. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε για 5 λεπτά την κατσαρόλα. Πολτοποιούμε τα λαχανικά με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνει η σούπα βελουτέ.
Κρέμα φέτας: Χτυπάμε τη φέτα στο μούλτι με το γιαούρτι και 2-3 φύλλα δυόσμου.
Σερβίρουμε τη σούπα κρύα με κουταλιές από την κρέμα φέτας στο κέντρο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις