Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαμογελαστός με τον αντίχειρα προς τα πάνω, ενώ ακριβώς δίπλα του, στέκεται η σύζυγός του και Πρώτη Κυρία, Μελάνια, κρατώντας στην αγκαλιά της ένα ορφανό μωρό, μόλις δύο μηνών, που επιβίωσε από το μακελειό στο Ελ Πάσο.

Η εν λόγω φωτογραφία τραβήχτηκε κατά την επίσκεψη του ζεύγους, στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Ελ Πάσο, για να συναντήσει θύματα της πολύνεκρης επίθεσης ενόπλου σε γνωστό πολυκατάστημα της περιοχής.

Η Πρώτη Κυρία ανάρτησε στο Twitter ορισμένες φωτογραφίες από τις επισκέψεις, μία εκ των οποίων προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση χιλιάδων ανθρώπων.

Κρατά στην αγκαλιά της, το μόλις δύο μηνών βρέφος ενώ χαμογελά πλατιά, στο πλάι του συζύγου της. Τους περιβάλλουν η θεία και ο θείος του μωρού Τίτο Ανσάντο, ο οποίος επίσης χαμογελά, καθώς όλοι ποζάρουν στη φωτογραφία.

Ομοβροντία κατά του Τραμπ

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να κατηγορούν τον Πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ για έλλειψη συμπόνιας αλλά και σεβασμού τόσο στους επιζήσαντες όσο και στα νεκρά θύματα της τραγωδίας.

«Ένα μωρό που το πήραν από το σπίτι του και εξαναγκάστηκε να γίνει ένα σκηνικό αντικείμενο για μια φωτογράφηση του ίδιου του τέρατος, το μίσος του οποίου σκότωσε τους γονείς του», δήλωσε εξοργισμένος σε tweet του ο στρατηγικός σχεδιαστής των Δημοκρατικών, Γκρεγκ Πινέλο.

Ο Τραμπ και η δημοφιλία του

Ωστόσο, ο Τίτο Ανσάντο, που χαρακτήρισε τον εαυτό του αλλά και τον νεκρό του αδερφό ως υποστηρικτές του Τραμπ, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Washington Post ότι αισθάνθηκε παρηγοριά από την επίσκεψη του προέδρου και διέψευσε ότι ο Τραμπ «προωθούσε οποιουδήποτε τύπου πολιτική ατζέντα».

Η Τζόρνταν και ο Άντρε Ανσάντο, γονείς του εικονιζόμενου βρέφους, ηλικίας 25 και 23 ετών σκοτώθηκαν στην πολύνεκρη επίθεση ενόπλου σε γνωστό πολυκατάστημα του Ελ Πάσο. Είχαν πάει για να κάνουν τα ψώνια τους εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, μαζί με τα μεγαλύτερα παιδιά τους αλλά και το μικρότερος μέλος της οικογένειας.

Το βρέφος υπέστη κατάγματα και σύμφωνα με τη θεία του παιδιού, η μητέρα του πέθανε προσπαθώντας να το προστατεύσει. Οι γιατροί του έδωσαν τις περασμένες μέρες εξιτήριο.

Σε βίντεο, που έχει κινηματογραφηθεί από κινητό τηλέφωνο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο Τραμπ φαίνεται να μιλά στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, για την μεγάλη δημοφιλία του και τους πολλούς υποστηρικτές που έχει.