Μητσοτάκης σε Στυλιανίδη: H ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα σε δράσεις
Ο κ. Στυλιανίδης είχε συνάντηση το πρωί της Τετάρτης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στη συνέχεια και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
- Νέος σεισμός στην Κρήτη - Καθησυχαστικός ο Λέκκας
- Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για τον ιό mpox - 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα
- ΠΑΣΟΚ: Όσους Βελόπουλους και αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, οι πολίτες δεν αποπροσανατολίζονται
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης μπέρδεψε τους μπλε φακέλους στο υπουργικό, διαβάζοντας αυτούς του… 2019
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, βρίσκεται στην χώρα για να παράσχει την βοήθεια της ΕΕ στην Ελλάδα για την κρίση με την πυρκαγιά στην Εύβοια.
Ο κ. Στυλιανίδης είχε συνάντηση το πρωί της Τετάρτης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στη συνέχεια και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε με τον πρωθυπουργό ήταν η βοήθεια που θα προσφέρει η Ευρώπη στην χώρα μας για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές και τα τραγικά αποτελέσματά τους, μέσω του μηχανισμού rescUE.
Συγκεκριμένα, η ΕΕ κινητοποίησε άμεσα τον μηχανισμό RescEU μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε περί τη μια ώρα και μετά το πέρας της προέβησαν σε δηλώσεις.
Τι δήλωσαν Μητσοτάκης- Στυλιανίδης
«Η Κλιματική Αλλαγή και οι επιπτώσεις της θα μας συνοδεύουν για πολλά χρόνια ακόμα. Επιβάλλεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα, σε δράσεις που θα υποστηρίξουν τα πιο ευάλωτα κράτη, ειδικά αυτά του ευρωπαϊκού νότου» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «θέλω να διαβεβαιώσω τον Χρήστο Στυλιανίδη, πως σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σκοπεύω να ηγηθώ της προσπάθειας ο μηχανισμός να αποκτήσει τις μόνιμες και σταθερές δομές που χρειάζεται για να μπορεί να συνδράμει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα η οποία θα βρίσκεται σε ανάγκη» σχετικά με τον μηχανισμό RescEU.
Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε πως «υπήρξε πρωτόγνωρος συντονισμός στην εκκένωση των χωριών και στον τρόπο που προστατεύτηκαν οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες τους. Έκανε εντύπωση στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών ο όλος συντονισμός και η διαδικασία» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «αναμένουμε βοήθεια και από την Κροατία, παρά την υψηλή επικινδυνότητα που υπάρχει και εκεί για πυρκαγιές».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις