Στην εκπομπή One Line μίλησε ο Διεθνολόγος – Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Μάνος Καραγιάννης, όπου σχολίασε τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών.

Ο κ. Καραγιάννης εκτιμά πως το φαινόμενο αυτό πιθανότατα μπορεί να συνδέεται με τις καιρικές συνθήκες ή με το γεγονός ότι το τουρκικό καθεστώς έχει ανοίξει τις πύλες εξόδου για να ασκήσει, με αυτόν τον τρόπο, πίεση στη ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε.

«Στη διεθνή πολιτική επιτρέπονται τα πάντα» και επειδή για τον Ερντογάν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δημιουργείται δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία δεν μπορεί διαχειριστεί μόνη της το πρόβλημα. Μίλησε ακόμα για την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε «αποτυχημένη».

Για την Τουρκία υποστήριξε πως «έχει αυτονομηθεί σε κάποιο βαθμό από τις επιλογές της Αμερικής και θέλει να λειτουργεί ως μια περιφερειακή δύναμη, οπού συγκυριακά θα συμμαχεί με μεγάλες δυνάμεις».

Το όραμα και το σχέδιο της Τουρκίας είναι να «παίξει το ρόλο που είχε στο παρελθόν η Οθωμανική Αυτοκρατορία και η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τα στρατηγικά της λάθη».

Πηγή: onetv.gr