Κραυγή απόγνωσης στη Σαμοθράκη – «Το τηλέφωνο χτυπάει μόνο για ακυρώσεις»
Μόνιμη λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει στη Σαμοθράκη με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού αναζητείται από την κυβέρνηση μετά το χάος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες με τους εγκλωβισμένους τουρίστες
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Πολάκης: Τη Δευτέρα θα είμαι μπροστάρης σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
- Φάμελλος: Τυχοδιώκτης ο Κασσελάκης – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταματήσει το πάρτι δισεκατομμυρίων του Μητσοτάκη
- Το «εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών» στην Ιαπωνία έχει να μας διδάξει πολλά
Μόνιμη λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει στη Σαμοθράκη με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού αναζητείται από την κυβέρνηση μετά το χάος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες με τους εγκλωβισμένους τουρίστες.
Οι επαγγελματίες του νησιού είναι σε απόγνωση καθώς όπως επισημαίνουν «το τηλέφωνο στα καταλύματα χτυπάει μόνο για ακυρώσεις».
Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», προανήγγειλε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης.
Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες
Η κυβέρνηση μέσω των αρμόδιων υπουργείων, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους επαγγελματίες έτσι ώστε να βρεθεί ο τρόπος να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να περιοριστεί η ζημία, τόνισε ο κ. Θεοχάρης κι αναφέρθηκε σε μια σειρά πρωτοβουλιών που ελήφθησαν με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τουριστική αγορά της Ρουμανίας, καθώς πολλοί από τους τουρίστες που εγκλωβίστηκαν στο νησί ήταν Ρουμάνοι.
Στον ΑΝΤ1 μίλησε και ο Γ.Γλήνιας, Πρόεδρος των Επαγγελματιών Σαμοθράκης, ο οποίος εστίασε στη μεγάλη ζημία που υπέστη το νησί από τη δυσφήμηση που προκάλεσε ο εγκλωβισμός των τουριστών. Όπως είπε χαρακτηριστικά το τηλέφωνο στα καταλύματα «χτυπάει μόνο για ακυρώσεις».
Σύσκεψη στο Μαξίμου
Στόχος της κυβέρνησης είναι να δρομολογηθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση στη Σαμοθράκη. Στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο Μαξίμου, θα παρευρεθούν και οι υπεύθυνοι διαχείρισης των πλοίων ΣΑΟΣ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ που άφησαν την Σαμοθράκη χωρίς πλοίο εν μέσω τουριστικής περιόδου ενώ από πλευράς κυβέρνησης θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.
Σε απόγνωση οι επαγγελματίες
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ακυρώσεις κρατήσεων λόγω της εικόνας που παρουσίασε η Σαμοθράκη, έχουν προκαλέσει οικονομική αιμορραγία στους επαγγελματίες της Σαμοθράκης, που περίμεναν τον Αύγουστο για να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους.
Το μείζον πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης είναι το λιμάνι της Καμαριώτισσας. Ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει σχετικά:
«Το πρόβλημα του λιμανιού της Σαμοθράκης δεν είναι μόνο ο καθαρισμός και η εκβάθυνση του αλλά περισσότερα προβλήματα και πιο σύνθετα. Πρέπει να ξεπεραστούν πλήθος προβλημάτων που οδηγούν σε αδιέξοδο (ανάγκη νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών, έκδοσης νέων περιβαλλοντικών όρων, επαναχάραξης γραμμών αιγιαλού – παραλίας, τροποποίησης της οριοθετημένης γραμμής χερσαίας ζώνης κ.α.) περιορισμένες δυνατότητες κύκλου ελιγμών κι ακόμα πιο περιορισμένες δυνατότητες ελλιμενισμού πλοίου.»
Ο κ. Βίτσας προσθέτει ότι το masterplan για το λιμάνι «περιλαμβάνει μία σειρά μελετών, όπως τοπογραφικές, γεωτεχνικές, ακτομηχανική, έργων παράκτιας προστασίας, η/μ εγκαταστάσεων και Μ.Π.Ε. και φυσικά επέκταση. Η αρχική δέσμευση χρημάτων για την εκπόνηση των μελετών έγινε κατόπιν αιτήματός μας για το στρατηγικό για το νησί έργο τον Ιανουάριο του 2015 από το Υπουργείο Υποδομών (Υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης) αργότερα το καλοκαίρι του 2015 παρά τα προβλήματα της χώρας η χρηματοδότηση αξιολογήθηκε ως προτεραιότητας και παρέμεινε στο Π.Δ.Ε (Υπουργός Χ. Σπίρτζης, Γεν. Γραμ. Γ. Δέδες).»
«Αυτό το οποίο πρέπει στη συνέχεια να γίνει είναι οι εγκρίσεις των μελετών και η χρηματοδότηση του έργου», καταλήγει ο δήμαρχος Σαμοθράκης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις