«Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν»: Ένα βήμα πριν την ελευθερία οι δολοφόνοι αδελφοί της
Οι γονείς των αδερφών συγχώρησαν τους δύο γιους τους, οι οποίοι στραγγάλισαν την ίδια τους της αδελφή - Η νεαρή είχε ενεργή παρουσία στα social media.
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Πολάκης: Τη Δευτέρα θα είμαι μπροστάρης σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
- Φάμελλος: Τυχοδιώκτης ο Κασσελάκης – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταματήσει το πάρτι δισεκατομμυρίων του Μητσοτάκη
- Το «εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών» στην Ιαπωνία έχει να μας διδάξει πολλά
Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η υπόθεση της Καντίλ Μπαλόχ, της «Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν», η οποία δολοφονήθηκε από τα ίδια της τα αδέρφια επειδή αναρτούσε «πρόστυχες» φωτογραφίες στα social media. H νεαρή αποτελεί ένα ακόμα θύμα του ολοένα αυξανόμενου παγκοσμίως μισογυνισμού, σε μία χώρα όπου η γυναικεία χειραφέτηση φαίνεται να είναι ακόμα πολύ μακριά.
Η Καντίλ Μπαλόχ έγινε γνωστή χάρη στις τολμηρές για τα δεδομένα της χώρας της φωτογραφίες και βίντεό της σε Facebook και Instagram. Σε κάποιες από τις φωτογραφίες της, φοράει φούστα με καλσόν και μπλούζες με ανοιχτό ντεκολτέ, ενώ αλλού απεικονίζεται με γυρισμένη πλάτη να φοράει μόνο το εσώρουχο της.
Kesi hy 😂😍☹️
Δημοσιεύτηκε από Qandeel Baloch στιςΣάββατο, 14 Μαΐου 2016
Η δολοφονία της Καντίλ συνέβη τον Ιούλιο του 2016. Τότε, ο αδερφός της Ουασίμ στραγγάλισε την 26χρονη, ενώ ο άλλος της αδερφός, Καντίλ, ήταν παρών τη στιγμή της δολοφονίας της.
Ο στραγγαλισμός της έγινε λίγες εβδομάδες μετά από ανάρτηση φωτογραφίας της από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με τον υψηλόβαθμο Μουφτή, Αμπντούλ Γκαβί, ο οποίος καθαιρέθηκε αμέσως μετά, με την κατηγορία ότι «προσέβαλε το Ισλάμ».
Δημοσιεύτηκε από Qandeel Baloch στιςΚυριακή, 3 Ιουλίου 2016
Τα αδέρφια παραδέχτηκαν την ενοχή τους και δήλωσαν ότι τη σκότωσαν, επειδή «βρώμισε» την «τιμή της οικογένειας».
Οι δίκες των δύο αδερφών λαμβάνουν χώρα φέτος στο Πακιστάν. Ωστόσο, είναι αρκετά πιθανό οι δύο αδερφοί να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς συγχωρέθηκαν από τους ίδιους τους τους γονείς, οι οποίοι παρότρυναν με ένορκη κατάθεση το δικαστήριο να τους απαλλάξει.
Τα συγκεκριμένα εγκλήματα τιμωρούνται πλέον παράνομα στο Πακιστάν, αλλά οι οικογένειες των θυμάτων μπορούν να συγχωρέσουν τον δράστη ενώπιον των αρχών, ώστε αυτός να μην έρθει αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.
Κάθε χρόνο, πάνω από 1.000 γυναίκες δολοφονούνται στο Πακιστάν, από άνδρες συγγενείς τους, επειδή «σπίλωσαν το όνομα της οικογένειας».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις