Τι είναι το «Σύνδρομο του λυκανθρώπου» που εμφάνισαν 17 παιδιά στην Ισπανία;
Τουλάχιστον 17 παιδιά εμφάνισαν το «σύνδρομο του λυκανθρώπου» κατόπιν λανθασμένης φαρμακευτικής αγωγής, όπως ανέφερε σε δήλωσή του χθες το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας.
Η ελληνική λέξη που χρησιμοποιείται για το «σύνδρομο του λυκανθρώπου» είναι η υπερτρίχωση!
Υπερτρίχωση ή δασυτρυχισμός είναι οι λέξεις που περιγράφουν καλύτερα την πάθηση που εκδήλωσαν 17 παιδιά στην Ισπανία. Οι όροι μαρτυρούν ακριβώς την υπερβολική τριχοφυΐα σε ολόκληρο το σώμα και ανάλογα με την έκταση της τριχοφυΐας, διακρίνεται σε ολική ή τοπική υπερτρίχωση.
#SonarNewsDigest>> #Retweet #Biology>> #Werewolf #Syndrome #Hypertrichosis [Daily Mail] 16 children develop ‘werewolf syndrome’ after taking medicine in Spain https://t.co/b28Vl0nArp pic.twitter.com/8oPJ9RqW7z
— Authorship.me™ Inc. (@authorshipme) August 28, 2019
Είναι πιθανόν να παρουσιαστεί στα άτομα από την γέννησή τους ή και μετέπειτα στην ζωή τους και ενδέχεται να πυροδοτηθεί από παθήσεις ή και συγκεκριμένα φάρμακα, όπως συνέβη στην περίπτωση των παιδιών.
Σύνδρομο του «Λυκανθρώπου»
Προφανής είναι η αναφορά στον λυκάνθρωπο αφού η υπερτρίχωση που εμφανίζουν οι ασθενείς παραπέμπει στα χαρακτηριστικά του μυθικού όντος, που εμφανίζεται κατά τον θρύλο, στην Πανσέληνο και συνδυάζει στοιχεία λύκου και ανθρώπου.
#Bigfoot or just a hairy male outcast? #Hypertrichosis is a real disease. pic.twitter.com/6qu09YMrnY
— Randi Rasar (@randirasar) February 26, 2016
Η υπερτρίχωση στους ασθενείς είναι έντονη σε όλη την επιφάνεια του σώματος αλλά γίνεται ιδιαίτερα εμφανής στο πρόσωπο, στα αυτιά και τους ώμους και συνήθως επιμένει καθ’όλη την διάρκεια της ζωής τους.
Οι ειδικοί εξηγούν
Όταν πρόκειται για συγγενή υπερτρίχωση, τότε η νόσος συγκαταλέγεται στις σπάνιες ασθένειες. Έχουν γίνει αναφορές για τη συγγενή χνοώδη υπερτρίχωση, σπάνια δερματική κληρονομική νόσο, με κυρίαρχα συμπτώματα την υπερβολική παραγωγή τριχών
Η υπερτρίχωση μπορεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, να πυροδοτηθεί και από φάρμακα ή ορισμένες παθήσεις όπως οι όγκοι των ωοθηκών, καλοήθεις και κακοήθεις, η νόσος του Cushing, το σύνδρομο του Cushing και η συγγενής υπερπλασία των ενδοκρινών αδένων.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις