Καλεσμένοι στην εκπομπή One Line Weekend βρέθηκαν το Σάββατο 31 Αυγούστου ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος και η αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου, για να αναλύσουν το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ, το οποίο εγκρίθηκε και από τη διοίκηση της επιχείρησης, και κυρίως τις επιπτώσεις που θα έχουν τα νέα μέτρα στην τσέπη των καταναλωτών.

Όπως δήλωσε ο κ. Φωτόπουλος μιλώντας για τους λόγους που έφεραν την Επιχείρηση στο χείλος της καταστροφής «οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν από το 2008 αν όχι νωρίτερα. Κακά τα ψέμματα έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ τις δικές του ευθύνες για την κακή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ΔΕΗ, όμως τις ίδιες και περισσότερες ευθύνες έχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Εν κατακλείδι και τα τρία κόμματα που κυβέρνησαν έχουν ευθύνες για το σημείο που έφτασε η ΔΕΗ».

Από τη μεριά της η κυρία Καλαποθαράκου, υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές προκειμένου να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ αναφέρθηκε και στον αυξημένο όγκο καταγγελιών που δέχεται η ΕΚΠΟΙΖΩ.

Όπως υπογράμμισε η ίδια, το 40% των νοικοκυριών, αδυνατούν να φανούν συνεπή στις πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς τα εισοδήματά τους έχουν μειωθεί σημαντικά και η επιδρομή φόρων συνεχίζεται».

Πηγή: Onetv.gr