Αποκαλύψεις από τον Χρυσοχοΐδη: Επτά τζιχαντιστές προσπάθησαν να περάσουν από την Ελλάδα
Εφτά αλλοδαποί που έχουν χαρακτηριστικά Τζιχαντιστών και τρομοκρατών συνελήφθησαν σε ελληνικό έδαφος την περίοδο 2017-2019.
Εφτά αλλοδαποί που έχουν χαρακτηριστικά Τζιχαντιστών και τρομοκρατών συνελήφθησαν σε ελληνικό έδαφος την περίοδο 2017-2019.
Αυτή την αποκάλυψη κάνει ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της ελληνικής λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.
Τι αναφέρει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
«Επισημαίνεται ότι, κατά το χρονικό διάστημα ετών 2017 – 2019 (έως 14-08-2019) έχουν συλληφθεί, είτε δυνάμει ευρωπαϊκών και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης είτε επειδή προέκυψε προανακριτικά εμπλοκή τους στις ανωτέρω περιγραφόμενες δραστηριότητες, συνολικά επτά (7) αλλοδαποί».
Η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τους τζιχαντιστές
Ο κύριος Χρυσοχοΐδης στην ερώτηση του περιγράφει και τις δραστηριότητες με βάση τις οποίες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι 7 αλλοδαποί:
«Στο σημείο αυτό, διευκρινίζεται ότι, από την ισχύουσα νομοθεσία, προβλέπεται τόσο η απαγόρευση της εισόδου στη χώρα μας ατόμου, το οποίο θεωρείται επικίνδυνο για την Εθνική Ασφάλεια, όσο και η απέλασή του για τον ίδιο λόγο. Επιπλέον, σε περίπτωση που κάποιο άτομο, σχετιζόμενο με υποθέσεις τρομοκρατίας, αναζητείται από έτερο κράτος στο πλαίσιο δικαστικής διαδικασίας, εκδίδεται σχετικό ένταλμα (Ευρωπαϊκό ή Διεθνές), από την αρμόδια αστυνομική Αρχή του κράτους αυτού, βάσει του οποίου το εν λόγω άτομο παραδίδεται στην Αιτούσα Αρχή. Σε κάθε δε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι ένα άτομο διώκεται διεθνώς ή προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ή/και αποδείξεις για εμπλοκή του σε τρομοκρατικές – εξτρεμιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ, οι Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας προβαίνουν στη σύλληψη και σε όλες τις προβλεπόμενες περαιτέρω δικονομικές ενέργειες ή/και στις απαιτούμενες για την έκδοσή του διαδικασίες».

- Συγκλονιστικά βίντεο από την έκρηξη βυτιοφόρου με υγροποιημένο αέριο στη Χιλή
- Εσωκομματικά «πυρά» από Βλάχο για πλειστηριασμούς σε παραμεθόριες περιοχές: «Αν δεν δέχεστε το πρόβλημα μας χωρίζει άβυσσος»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Γιατί δεν εμφανίστηκε χθες στο νυχτερινό κέντρο – Οι ενοχλήσεις που ένιωσε
- Φως στο Τούνελ: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην αποψινή εκπομπή στο ΜΕGA
- Απίστευτη οικολογική καταστροφή σε υγροβιότοπο της Χερσονήσου – Πεθαίνουν ψάρια και πουλιά
- Airbnb: Ισχυρή ζήτηση για το καλοκαίρι
- Καρέτσας: «Έχω 15 ασίστ, θα έρθουν και τα γκολ»
- BHMAGAZINO: Οι γόνοι πίσω από τη παγκόσμια βιομηχανία της μόδας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442