Σάντουιτς με Σαν Μιχάλη, ρόκα και μαρμελάδα ντομάτας
Το παραδοσιακό τυρί της Σύρου, που μοιάζει με παρμεζάνα, δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα σε σχεδόν κάθε μας παρασκευή.
Προετοιμασία 5′
Υλικά (για 2 σάντουιτς)
4 φέτες ψωμί χωριάτικο με προζύμι
3-4 κ.γ. μαρμελάδα ντομάτας
250 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη κομμένο σε λεπτές φέτες
40 γρ. φύλλα άγριας ρόκας πλυμένα και στεγνωμένα
Βάζουμε τις 2 φέτες ψωμιού στην επιφάνεια εργασίας. Τις αλείφουμε πρώτα με μια λεπτή στρώση μαρμελάδας. Στη συνέχεια, μοιράζουμε πάνω τους τα φύλλα ρόκας και από πάνω τοποθετούμε τις φέτες του τυριού. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη μαρμελάδα και κλείνουμε με τις υπόλοιπες 2 φέτες.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Ελλάδα: Τις πιο ψηλές θερμοκρασίες «έπιασαν» οι θάλασσες το 2024 – Θερμότερο καλοκαίρι εδώ και 40 χρόνια
- Πυροσβεστική: Απόπειρες εξαπάτησης επιχειρήσεων για δήθεν οικονομικές συναλλαγές με την υπηρεσία
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι είπε ο πατέρας του, Βασίλης για τη γέννηση του εγγονού του
- Λοιμώξεις αναπνευστικού: Ξεκινάει η «σεζόν» των ιώσεων – Πώς θα προστατευθούμε
- Ο Τζορτζ Ράσελ poleman στο Λας Βέγκας
- Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοινώνει το όνομα του κόμματός του