Για την πολιτική επικαιρότητα μίλησε στην εκπομπή One Talk ο πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος, Γρηγόρης Ψαριανός.

«Μου λείπει η πολιτική δραστηριότητα. Η Βουλή μετά από 12 χρόνια μου λείπει. Ειδικά αυτή η Βουλή, γιατί άλλαξε επίπεδο. Στεναχωριέμαι που δεν θα είμαι εκεί» σημείωσε σχετικά και αναφέρθηκε στον τρόπο προσέγγισής μας σε διάφορα θέματα ως κοινωνία, με αφορμή και τη συζήτηση για τα γλυπτά του Παρθενώνα. «Συνηθίσαμε να βλέπουμε ορισμένες δημόσιες δραστηριότητες ή τοποθετήσεις μας με λίγο πιο αγοραίο και χουλιγκανικό τρόπο. Πρέπει να αποφασίσουμε που ανήκουμε. Όλοι οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο στη Δύση θέλουν να έρθουν. Εκεί ανήκουμε κι εμείς. Έχουμε για παράδειγμα αυτούς που φωνάζουν για τα μάρμαρα, αλλά ούτε έχουν πάει πότε στον Παρθενώνα, ούτε ξέρουν τι συμβολίζουν» τόνισε.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός μίλησε και για τη ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικες στο δωμάτιο» αλλά και για τον Γιάννη Βαρουφάκη. «Οι ταινίες του Γαβρά ήταν σπουδαίες. Δεν αντιδικούμε για το εάν είναι καλός σκηνοθέτης, αλλά γιατί διάλεξε να αγιοποιήσει αυτό τον άνθρωπο που μας κόστισε τόσο. Και εδώ προκύπτει το ερώτημα γιατί λείπει ο Καμένος. Είναι μια αριστερή ταινία, που παραλείπει όμως το ακροδεξιό δεκανίκι» είπε και πρόσθεσε ότι «ένας πολύ μεγάλος σκηνοθέτης θα κοίταζε σε βάθος τα πράγματα και δεν θα ωραιοποιούσε κάτι, επειδή οι ιδεολογικές του καταβολές ή εμμονές του είναι αριστερόστροφες. Δεν κρίνουμε την ταινία. Δεν την έχουμε δει εξάλλου. Κρίνουμε τις ιδεοληπτικές εμμονές που παρουσιάζει». «Ο Βαρουφάκης περιμένει να μαζευτούμε όλοι και να του ζητήσουμε συγγνώμη. Και να υποκλιθούμε στο ταλέντο και στη λάμψη του» υποστήριξε σχετικά.

Ακολούθως σχολίασε και το υπάρχον ελληνικό πολιτικό σύστημα. Για το αν ο Αλέξης Τσίπρας αντιγράφει τον Ανδρέα Παπανδρέου και εάν το κόμμα του θα μετεξελιχθεί σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, είπε πως «προσπάθησε να τον αντιγράψει ο μικρός (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας). Τη φωνή την έπιασε. Έχει μελετήσει πολλές ώρες το ΠΑΣΟΚ» είπε και τόνισε πως «τίποτα δεν αντιγράφεται. Το ΠΑΣΟΚ αντέγραψε την Ένωση Κέντρου ή ΝΔ την ΕΡΕ; Εξάλλου δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει Τσίπριζα. Είναι η μόνη σταθερή αξία μέσα στο κόμμα. Ανέβηκε στο κύμα, κατέβηκε, έκανε μεγάλες νίκες, ήττες. Και το 31,5 είναι τερατώδες ποσοστό» επεσήμανε χαρακτηριστικά. «Τριαδικό θα ισορροπήσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα. 30% κέντρο, 30% δεξιά, 30% αριστερά. Έτσι ήταν και τα πρώτα κόμματα στην χώρα, το αγγλικό, το γαλλικό και το ρωσικό». Τέλος μίλησε για την κυβέρνηση αλλά και για το Ποτάμι. «Γενικώς η πορεία μπορεί να σε κάνει αισιόδοξο. Ότι τα πράγματα αλλάζουν, ότι μπαίνουν σε μία σειρά» σχολίασε για τη ΝΔ ενώ για το κόμμα που ίδρυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε πως «το Ποτάμι είχε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα. Ήταν αυτό που έπρεπε να κάνει η χώρα. Ωστόσο το Ποτάμι δεν ακολούθησε το πρόγραμμά του».

Πηγή: onetv.gr