Νέα τουρκική πρόκληση για την κυπριακή ΑΟΖ: Θα μάθετε να μοιράζεστε
Δε σταματάει πουθενά η Τουρκία, με την κυβέρνηση να εξαπολύει καθημερινά απειλές - Νέα προκλητική δήλωση για την κυπριακή ΑΟΖ
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Πολάκης: Τη Δευτέρα θα είμαι μπροστάρης σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
- Φάμελλος: Τυχοδιώκτης ο Κασσελάκης – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταματήσει το πάρτι δισεκατομμυρίων του Μητσοτάκη
- Το «εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών» στην Ιαπωνία έχει να μας διδάξει πολλά
Δε σταματάει πουθενά η Τουρκία, με την κυβέρνηση να εξαπολύει καθημερινά απειλές. Η νέα προκλητική δήλωση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, έρχεται λίγες ώρες μετά τους εκβιασμούς του Ταγίπ Ερντογάν για το προσφυγικό.
«Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει από τις δραστηριότητές μας στην Α. Μεσόγειο» ανέφερε ο τούρκος ΥΠΕΞ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu.
«Θα πρέπει να μάθετε να μοιράζεστε» συμπλήρωσε.
«Κανείς δεν μπορεί είτε είναι η Ελλάδα, είτε η ΕΕ να ανακατευτεί στις δραστηριότητές μας εδώ. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μάθετε να μοιράζεστε», είπε πιο συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου.
Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα, πως η τουρκική πλευρά έκανε προσφορά μια για «δίκαιη» όπως την αποκάλεσε μοιρασιά των κοιτασμάτων αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά την απέρριψε, ενώ αναφερόμενος στο κυπριακό είπε πως δεν έχει υπάρξει λύση με υπαιτιότητα της Λευκωσίας.
Δεύτερη γεώτρηση μετά τις απειλές στο προσφυγικό
Μετά τις απειλές του τούρκου προέδρου ότι θα ανοίξει τα σύνορα για να περάσουν οι πρόσφυγες, έφτασε η είδηση ότι ξεκινά η δεύτερη γεώτρηση του Πορθητή.
Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, το γεωτρύπανο προχώρησε την Πέμπτη τα ξημερώματα στον στόχο «Φοινίκη-2», εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Υπενθυμίζεται πως η πρώτη γεώτρηση του «Πορθητή» έγινε στο σημείο «Φοινίκη-1», όπου το βάθος της θάλασσας είναι περίπου 1.200 μέτρα.
Ο στόχος βρισκόταν σε βάθος 3.100 μέτρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, κατά τη διαδικασία γεώτρησης υπήρξαν πολλά προβλήματα και έκτακτες καταστάσεις.
Η γεώτρηση διήρκεσε 120 μέρες, ενώ συνήθως γεωτρύπανα του ίδιου τύπου, για ίδια βάθη, πραγματοποιούν τέτοια γεώτρηση σε περίπου 40 μέρες.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις