Ζυμαρικά με ωμό κολοκύθι και δυόσμο
Ενα νόστιμο ελαφρύ πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε ζεστό ή – ακόμα καλύτερα, λόγω υψηλών θεμοκρασιών- κρύο.
Spotlight
-
Ο λαός παρακαλά να μην χρειαστεί το ΕΣΥ στο νησί, ο Μητσοτάκης να βρει πρόεδρο που θα εγκριθεί, ο Κασσσελάκης να «περάσει» ο τσαμπουκάς για πολιτική
-
Με μονάδες αφαλάτωσης και ΑΠΕ πρόκειται να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία στα νησιά
-
Τρέξιμο ή κολύμβηση: Τι να επιλέξεις;
-
Ποια είναι η Αγία Αννα η γιαγιά του Χριστού και γιατί γιορτάζει 3 φορές τον χρόνο
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα περίπου 10΄
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
300 γρ. casarecce ή οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας μας
60 ml ελαιόλαδο
2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα με το μαντολίνο σε πολύ
λεπτά μπαστούνια (σαν μακαρόνια)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φρέσκο καλαμπόκι ωμό
1 αβοκάντο, σε κύβους
100 γρ. φέτα τριμμένη
2 κ.σ. δυόσμος
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
40 ml χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ με 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κολοκύθι, τα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι και το αβοκάντο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο την τριμμένη φέτα, το δυόσμο, τον χυμό και το ξύσμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις