Ζυμαρικά με ωμό κολοκύθι και δυόσμο
Ενα νόστιμο ελαφρύ πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε ζεστό ή – ακόμα καλύτερα, λόγω υψηλών θεμοκρασιών- κρύο.
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα περίπου 10΄
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
300 γρ. casarecce ή οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας μας
60 ml ελαιόλαδο
2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα με το μαντολίνο σε πολύ
λεπτά μπαστούνια (σαν μακαρόνια)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φρέσκο καλαμπόκι ωμό
1 αβοκάντο, σε κύβους
100 γρ. φέτα τριμμένη
2 κ.σ. δυόσμος
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
40 ml χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ με 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κολοκύθι, τα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι και το αβοκάντο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο την τριμμένη φέτα, το δυόσμο, τον χυμό και το ξύσμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται η γ’ δόση
- Μάντζος: Η Άγκυρα θέλει να επιβάλει επί του πεδίου το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο – Η κυβέρνηση τι κάνει;
- Αλλάζει όψη η κεντρική πλατεία του Γέρακα
- Η Έλενα Παπαρίζου μόνο με τα εσώρουχα – Η αισθησιακή φωτογραφία που τρέλανε τους θαυμαστές της
- «Η Τζένοα απέρριψε πρόταση του Παναθηναϊκού για τον Άαρον Μάρτιν» (pic)
- Μιχάλης Κακογιάννης και Τζάκι Κένεντι – «Τι θα γινόταν αν εσύ κι εγώ βρισκόμασταν μαζί;»