Η κινεζική Byton αποκάλυψε από την έκθεση της Φρανκφούρτης την άκρως εντυπωσιακή έκδοση παραγωγής του αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV της το οποίο εκτός από τον ηλεκτρικό χαρακτήρα του, διαθέτει σειρά επιβλητικών gadgets θέτοντας υποψηφιότητα για μια πρωτιά σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο τομέα.

Πριν ωστόσο περάσουμε στο εσωτερικό και στον εξοπλισμό του, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα SUV με μήκος 4,9 μέτρων το οποίο υπόσχεται αυτονομία 460 χλμ. Σε ό,τι αφορά τον επίμαχο τεχνολογικό εξοπλισμό το M-Byte επωφελείται από μια «φαντασμαγορική» καμπύλη OLED 4k οθόνη 48 ιντσών η οποία καταλαμβάνει το σύνολο της έκτασης ανάμεσα σε ταμπλό και παρμπρίζ και είναι διαχειρίσιμη μέσω δύο οθονών αφής.

Αν και ήδη έχουν διατυπωθεί ερωτηματικά ως προς το κατά πόσο η συγκεκριμένη οθόνη θα λειτουργεί διασπαστικά για την προσοχή του οδηγού, ο συνιδρυτής της φίρμας Daniel Kirchert, υποστηρίζει ότι η έκταση της οθόνης δεν έχει σχέση με το βαθμό διάσπασης της προσοχής του οδηγού και ότι οι συγκεκριμένες οθόνες θα αποτελέσουν σήμα κατατεθέν των μοντέλων της φίρμας.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αναμένεται να αποκτήσει και ευρωπαϊκό διαβατήριο καθώς είναι μέσα στους στόχους της κινεζικής φίρμας να το λανσάρει στην Ευρώπη από το 2021 με αρχική τιμή τα 45.000 ευρώ.