Τραγωδία με ροτβάιλερ: Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για το νεκρό βρέφος
Αιτία θανάτου του μωρού ήταν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από τα χτυπήματα που δέχθηκε όταν το ροτβάιλερ το άρπαξε και άρχισε να το χτυπά στον τοίχο και στα γύρω έπιπλα.
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις στην Ευρώπη
- Έντονος καβγάς Γιαννούλη – Γεωργιάδη: «Πέθανε καρκινοπαθής λόγω καθυστερημένου χειρουργείου» – «Ντροπή, ο ασθενής ζει»
- Πέδρο Πασκάλ – Πολ Μέσκαλ: Οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Μονομάχου II» στο Μαρόκο
Συγκλονίζει η έκθεση του ιατροδικαστή για την τραγωδία με το δύο μηνών βρέφος, το οποίο κατασπάραξε το ροτβάιλερ της οικογένειας σε διαμέρισμα στα Γλυκά Νερά το πρωί της Πέμπτης.
Ο ιατροδικαστής, ο οποίος έκανε σήμερα τη νεκροψία – νεκροτομή, εντόπισε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο άτυχο κοριτσάκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση συμπεραίνεται ότι αιτία θανάτου του μωρού ήταν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από τα χτυπήματα που δέχθηκε όταν ο σκύλος το άρπαξε και άρχισε να το χτυπά στον τοίχο και στα γύρω έπιπλα.
«Το άρπαξε και άρχισε να το χτυπάει σε τοίχους και έπιπλα»
Ολόκληρη η οικογένεια του άτυχου μωρού είναι σοκαρισμένη ενώ η μητέρα παρακολουθείται από ψυχολόγους, καθώς βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.
Μάλιστα, την ώρα που κατέθετε στους αστυνομικούς πολλές φορές κατέρρευσε από την πίεση και την απελπισία.
«Το κοριτσάκι μου κοιμόταν μέσα στο πορτ μπεμπέ. Την έβαλα πάνω στην τραπεζαρία και πήγα στο μπάνιο για να καθαρίσω. Την ώρα που έπλενα, άκουσα φασαρία στο σαλόνι. Αμέσως έτρεξα και είδα το σκυλί να έχει αρπάξει τη μικρούλα με τα δόντια του από τη μέση. Το άρπαξε και άρχισε να το χτυπάει σε τοίχους και έπιπλα. Το κρατούσε με το στόμα του και κατάφερα να το βγάλω και να το μεταφέρω στο νοσοκομείο», είπε η 35χρονη μητέρα.
Το σκυλί φαίνεται πως ζήλευε το μικρό κοριτσάκι της οικογένειας, κάτι που οι γονείς του είχαν αντιληφθεί και γι’ αυτό το είχαν περιορίσει σε έναν πολύ μικρό χώρο, στο πίσω μπαλκόνι του σπιτιού τους.
Στη Φιλοζωική βρίσκεται το ροτβάιλερ
Το ροτβάιλερ μεταφέρθηκε την Πέμπτη στο Φιλοζωικό Κέντρο Κορωπίου.
Ο κτηνίατρος της φιλοζωικής που παρέλαβε το σκυλί, μιλώντας στο star.gr, ανέφερε πως το ροτβάιλερ που επιτέθηκε στο άτυχο βρέφος ήταν ήρεμο όταν το παρέλαβαν την Πέμπτη και παρέμενε ήρεμο μέχρι και σήμερα. Πρόσθεσε ακόμα πως φαίνεται για σκύλο που έχει δεχθεί εκπαίδευση και ξεκαθάρισε πως οι συνθήκες που το οδήγησαν να έχει αυτή τη φονική αντίδραση βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Πάντως, όπως ανέφερε, οι γονείς του βρέφους είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για την τύχη του.
Από τι επηρεάζεται η συμπεριφορά των σκύλων
Με αφορμή την τραγωδία στα Γλυκά Νερά, όπου σκύλος κατασπάραξε βρέφος, μίλησε στην εκπομπή One Direct το μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων, Μυρτώ Κουτούλια.
«Εάν είσαι περιορισμένος χωρίς κοινωνική επαφή, σίγουρα θα εκδηλώσεις κακές συμπεριφορές. Δεν μπορώ να πω ότι αυτό ευθύνεται μόνο. Δεν είμαι ειδικός. Αλλά, για όλα τα ζώα συντροφιάς, σε όσο καλύτερες συνθήκες ζούνε, τόσο πιο ισορροπημένα θα είναι κι αυτά. Όταν επιλέγουμε να φέρουμε σε αστικό περιβάλλον αυτά τα ζώα, οφείλουμε να προνοήσουμε για την κοινωνικοποίησή τους και την εκπαίδευσή τους» σημείωσε η εκπαιδεύτρια.
«Οι εκπαιδευτές κοιτάμε τα στοιχεία του σκύλου και τι συμπεριφορές μπορεί να εκδηλώσει. Επενδύουμε στο να χτίσουμε μια καλή σχέση μαζί του. Μπορούμε να προλάβουμε δυσάρεστα γεγονότα εάν πάμε και ενημερωθούμε από τον ειδικό» ανέφερε σχετικά με την ανάγκη οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων να επισκέπτονται εκπαιδευτή. Επιπλέον, τόνισε πως πρέπει να γίνει υποχρεωτικό το τεστ χαρακτήρα των κατοικιδίων από πιστοποιημένο εκπαιδευτή.
Για τη συμβίωση μεγαλόσωμων σκύλων με παιδάκια, υποστήριξε πως «την ίδια βίαιη συμπεριφορά μπορεί να εκδηλώσει και ένα μικρόσωμο σκυλί. Απλώς, η ζημιά είναι μεγαλύτερη από το μεγάλο σκύλο, λόγω του όγκου του. Πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι για το πώς σκέφτεται ο σκύλος, να έχουμε κάποιους κανόνες. Λείπει στη χώρα μας μια παιδεία γύρω από τα κατοικίδια». «Δεν αφήνουμε ποτέ ακόμα και τον καλύτερο σκύλο με ένα παιδάκι. Χρειάζεται πάντοτε η επίβλεψη ενός ενήλικα» κατέληξε η κ. Κουτούλια.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις