Σάββατο 10 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Στις 4 Νοεμβρίου η εκλογή νέου προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων

Βρετανία: Στις 4 Νοεμβρίου η εκλογή νέου προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων

Η τελευταία φορά που θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου ο σημερινός πρόεδρος Τζον Μπέρκοου, θα είναι η 31η Οκτωβρίου

Στις 4 Νοεμβρίου θα γίνει η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων, ενώ επί της διαδικασίας θα προεδρεύσει ο Συντηρητικός βουλευτής Κεν Κλαρκ, ως ο μακροβιότερος βουλευτής με συνεχή υπηρεσία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Κοινοτήτων οι υποψηφιότητες θα πρέπει να υποβληθούν το πρωί της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στους βουλευτές με ομιλία. Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει με την έναρξη των εργασιών της Βουλής, την ίδια μέρα και ψηφοφορία θα είναι μυστική. Πρόεδρος θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει πάνω από το 50% και εάν δεν επιτευχθεί αυτό θα γίνουν διαδοχικές ψηφοφορίες σε κάθε μία από τις οποίες θα αποκλείεται ο υποψήφιος με τις λιγότερες ψήφους, μέχρι να μείνει ο τελικός. Ο εκλεγμένος πρόεδρος θα παρουσιαστεί στη Βουλή των Λόρδων για να λάβει βασιλική έγκριση.

Η τελευταία φορά που θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου ο σημερινός πρόεδρος Τζον Μπέρκοου, θα είναι η 31η Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Σφοδρά πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Γεωργιάδη: Nα αντιληφθεί ότι δεν υπόκειται στην προϊστάμενη αρχή που τον παρακολουθούσε

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επικαλείται το άρθρο που το in.gr ζήτησε από τον δικηγόρο Ζαχαρία Κεσσέ και εξαπολύει μύδρους εναντίον του υπουργού Υγείας, Γεωργιάδη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024