Brexit: Τι γίνεται με τους έλληνες φοιτητές και τι (δεν) αλλάζει
Οι νέοι κανόνες που θα ισχύσουν στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της Μεγάλης Βρετανίας μετά την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Eνωση
- Στη Λευκωσία ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Ελλάδας - Κύπρου και την τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Ιορδανίας
- Αίθριος ο καιρός σήμερα - Βροχές και καταιγίδες από την Παρασκευή, έρχεται τσουχτερό κρύο
- Το χαρτόσημο φεύγει… το ψηφιακό τέλος έρχεται
- «Δεν έχουμε πυρομαχικά, πρέπει να εστιάσουμε στο Ιράν και να απομονώσουμε τη Χαμάς» είπε ο Νετανιάχου
Η αναστάτωση που προκαλούν οι τελευταίες εβδομάδες πολιτικής αστάθειας στη Μεγάλη Βρετανία χτυπάει κόκκινο στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Κι αυτό γιατί η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να έχει κατορθώσει να κάνει μόδα και σύμβολο τη σημαία της (για να τη φορούν στα μπλουζάκια ή τα τζιν τους οι νέοι παγκοσμίως), αλλά πιο πολύ έχει κάνει «μόδα» τα πανεπιστήμιά της. Επενδύοντας φυσικά στη φιλοσοφία ότι αποτελούν τον σίγουρο δρόμο για τη γνώση και την επιτυχία.
Η πιθανότητα λοιπόν το άτακτο Brexit στο οποίο οδηγείται να βλάψει το ακαδημαϊκό της οικοδόμημα, χτυπάει στη χώρα πολλαπλά σήματα συναγερμού. Ηδη η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ότι οι ξένοι φοιτητές θα μπορούν να παραμένουν στη Μεγάλη Βρετανία για να αναζητήσουν εργασία μέχρι και δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή τους βάσει των νέων κανόνων που ισχύουν.
Παράλληλα, η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι και για τους φοιτητές που προέρχονται από χώρες-μέλη της ΕΕ και θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το ακαδημαϊκό έτος 2020-21, τα δίδακτρά τους θα είναι τα ίδια με αυτά των βρετανών φοιτητών.
– Πόσοι Έλληνες σπουδάζουν σήμερα στη Βρετανία;
– Τι περιλαβάνουν οι νέοι κανόνες στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης;
– Ποιες ανατροπές έρχονται;
– Τι θα συμβεί με τα δίδακτρα;
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των «Νέων Σαββατοκύριακο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις