Οι τροφές που προστατεύουν την όραση
Η διατροφή επηρεάζει κάθε λειτουργία του οργανισμού σας
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Η διατροφή επηρεάζει κάθε λειτουργία του οργανισμού σας. Οι πέντε παρακάτω τροφές έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν την όρασή σας.
Αβοκάντο. Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και ελαττώνει το επιβλαβές φως που περνάει στο μάτι, άρα μειώνει και τον κίνδυνο για καταρράκτη. Το αβοκάντο είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C, που έχει σχετιστεί την προστασία και την υγεία των ματιών εφόσον μας προστατεύει από τις ακτινοβολίες UV.
Αυγά. Αποτελούν άριστη πηγή βιταμίνης Α και την χρειαζόμαστε γιατί μειώνει την οφθαλμική ξηρότητα. Ο κρόκος περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα μάτια ενάντια στη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Επιπλέον, μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Περντού ανακάλυψε ότι το σώμα μπορεί να λάβει περισσότερα καροτενοειδή από τα ωμά λαχανικά όταν αυτά συνδυάζονται με μαγειρεμένα αυγά.
Καρότα. Περιλαμβάνουν βιταμίνη Α αλλά και Β καροτίνη που τους χαρίζει και αυτό το έντονο πορτοκαλί χρώμα και διατηρεί την όραση σε υψηλά επίπεδα. Η έλλειψη της βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε ξηροφθαλμία και ευτυχώς την βρίσκουμε και στο γάλα, το τυρί, τον κρόκο, το συκώτι και τη γλυκοπατάτα.
Πράσινο τσάι. Παρέχει αναρίθμητα οφέλη, μεταξύ αυτών και η προστασία των ματιών. Σε διάφορες έρευνες που έχουν γίνει, έχει αποδειχθεί ότι το πράσινο τσάι αυξάνει την κυτταρική δραστηριότητα και προστατεύει από τις ακτινοβολίες UV.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις