Καρπάτσιο μοσχαριού
Με λίγο αλάτι και λεμόνι και χωρίς καθόλου μαγείρεμα το εκ Βενετίας ορμώμενο, ιδανικό για πρώτο πιάτο, έδεσμα.
Προετοιμασία 15΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
350 γρ. καλής ποιότητας μοσχάρι κιλότο (γίνεται και με φιλέτο), καλά πλυμένο και καθαρισμένο
Θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
Χυμός από 1 λεμόνι + μερικές λεπτές φέτες για το σερβίρισμα
2 κ.γ. κάπαρη
Φλοίδες αρσενικού Νάξου, πεκορίνο ή παρμεζάνας, για το σερβίρισμα
Φρέσκα φύλλα άγριας ρόκας, για το σερβίρισμα
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
- Κόβουμε το κρέας σε όσο πιο λεπτές φέτες γίνεται. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε το κρέας στην κατάψυξη για 2-3 ώρες, ώστε να σκληρύνει και να μπορέσουμε να το κόψουμε πιο εύκολα σε λεπτές φέτες. Εναλλακτικά, ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει.
- Το βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα μεμβράνης και το χτυπάμε με το ειδικό ξύλο ή με ένα γουδοχέρι, να γίνει πολύ λεπτό (προσοχή να μην το διαλύσουμε).
- Βγάζουμε τις μεμβράνες και το βάζουμε προσεκτικά πάνω σε μια πιατέλα.
- Αλατίζουμε.
- Προσθέτουμε το λεμόνι. Με το αλάτι και το λεμόνι «ψήνεται» το κρέας.
- Βάζουμε από πάνω μερικά φύλλα ρόκας.
- Προσθέτουμε την κάπαρη
- Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.
- Αν θέλουμε, διακοσμούμε με λεπτές φέτες λεμονιού.
- Σερβίρουμε με φλοίδες τυριού που ρίχνουμε από πάνω.
- Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις