Σμούθι με πεπόνι, μαστίχα και γιαούρτι
Το πεπόνι και η μπανάνα πρωταγωνιστούν σε ένα εξαίσιο και δυναμωτικό πρωινό.
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Πολάκης: Τη Δευτέρα θα είμαι μπροστάρης σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
- Φάμελλος: Τυχοδιώκτης ο Κασσελάκης – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταματήσει το πάρτι δισεκατομμυρίων του Μητσοτάκη
- Το «εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών» στην Ιαπωνία έχει να μας διδάξει πολλά
Προετοιμασία 10΄ Αναμονή 1 νύχτα
Υλικά (για 2 μερίδες)
100 γρ. μπανάνα καθαρισμένη από τη φλούδα
200 γρ. πεπόνι καθαρισμένο, σε μικρούς κύβους
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. μέλι
3-4 σταγόνες εκχύλισμα μαστίχας
Για γαρνίρισμα
100 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο, κομμένο σε μικρές μπάλες ή κύβους
½ κ.γ. σπόροι chia
2 κ.γ. κολοκυθόσπορος
½ κ.γ. αποξηραμένα βρώσιμα λουλουδάκια ή 4-6 φρέσκα (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε από το προηγούμενο βράδυ τα 200 γρ. μπανάνα σε φέτες, τις κλείνουμε αεροστεγώς σε ένα σκεύος και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Το ίδιο κάνουμε και με το κομμένο πεπόνι.
Το επόμενο πρωί βάζουμε πρώτα την παγωμένη μπανάνα σε ένα καλό μπλέντερ ή μούλτι και την χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστεί. Προσθέτουμε το πεπόνι και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και το εκχύλισμα μαστίχας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει λεία και πηχτή υφή. Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με πεπόνι, κολοκυθόσπορο, σπόρους chia και τα λουλουδάκια, αν θέλουμε.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις