Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σμούθι με πεπόνι, μαστίχα και γιαούρτι

Σμούθι με πεπόνι, μαστίχα και γιαούρτι

Το πεπόνι και η μπανάνα πρωταγωνιστούν σε ένα εξαίσιο και δυναμωτικό πρωινό.

Προετοιμασία 10΄ Αναμονή 1 νύχτα

Υλικά (για 2 μερίδες)

100 γρ. μπανάνα καθαρισμένη από τη φλούδα

200 γρ. πεπόνι καθαρισμένο, σε μικρούς κύβους

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. μέλι

3-4 σταγόνες εκχύλισμα μαστίχας

Για γαρνίρισμα

100 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο, κομμένο σε μικρές μπάλες ή κύβους

½ κ.γ. σπόροι chia

2 κ.γ. κολοκυθόσπορος

½ κ.γ. αποξηραμένα βρώσιμα λουλουδάκια ή 4-6 φρέσκα (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε από το προηγούμενο βράδυ τα 200 γρ. μπανάνα σε φέτες, τις κλείνουμε αεροστεγώς σε ένα σκεύος και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Το ίδιο κάνουμε και με το κομμένο πεπόνι.

Το επόμενο πρωί βάζουμε πρώτα την παγωμένη μπανάνα σε ένα καλό μπλέντερ ή μούλτι και την χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστεί. Προσθέτουμε το πεπόνι και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και το εκχύλισμα μαστίχας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει λεία και πηχτή υφή. Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με πεπόνι, κολοκυθόσπορο, σπόρους chia και τα λουλουδάκια, αν θέλουμε.

Πηγή: Γευσιγνώστης 

Must in

Επίσημο: H Λίνα Σουλούκου νέα CEO της Νότιγχαμ Φόρεστ (pic)

Η Λίνα Σουλούκου θα είναι και επίσημα η νέα εκτελεστική διευθύντρια (CEO) της Νότιγχαμ Φόρεστ – Η ανακοίνωση του αγγλικού συλλόγου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο