Σε θέση μάχης κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για Novartis – Στη Βουλή η δικογραφία
Αντίστροφη μέτρηση για το σκηνικό «πολέμου» που θα στηθεί στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση της Novartis ξεκίνησε επισήμως και από χθες, καθώς η δικογραφία βρίσκεται σφραγισμένη στα συρτάρια της Βουλής
Αντίστροφη μέτρηση για το σκηνικό «πολέμου» που θα στηθεί στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση της Novartis ξεκίνησε επισήμως και από χθες, καθώς η δικογραφία βρίσκεται σφραγισμένη στα συρτάρια της Βουλής.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται πως προκρίνεται η λύση της συγκρότησης εξεταστικής και όχι προανακριτικής επιτροπής, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε στη ΔΕΘ να δείξει ότι δεν φοβάται καλώντας την κυβέρνηση να κάνει – όπως χαρακτηριστικά είπε – ότι θέλει «εξεταστική, προανακριτική ή ειδικά δικαστήρια».
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων όπως του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου καθώς και του αντεισαγγελέα Αγγελή όπου κατονομάζονται τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε σχέση με την καταγγελόμενη ως «σκευωρία» κατά των πολιτικών προσώπων που «σύρθηκαν» για αρκετό και συγκεκριμένα από τη στιγμή που είχαν μπει στο στόχαστρο του Τσίπρα.
Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας τα κόμματα και μετά θα αποφασιστεί εάν η Βουλή θα επιλέξει τη σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής.
Αποστάσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Παπαδόπουλο
Την ώρα πάντως που επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση Novartis ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος φαίνεται πως κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με όσα υποστήριζαν πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις ευθύνες πολιτικών προσώπων.
O κ. Παπαδόπουλος με άρθρο του στα «ΝΕΑ» αναφέρει ότι «για τις κατηγορίες οι οποίες κρίθηκαν αστήρικτες δεν μπορώ να παρά εκφράσω τη λύπη μου για την ταλαιπωρία όσων βρέθηκαν σε ρόλο απολογούμενου. Και έχω ήδη αναφερθεί στην περίπτωση Πικραμμένου στην εντελώς άδικη ταλαιπωρία του».
Πρόσθεσε δε, πως «έστω κι αν όλα ακολουθούν τις σχετικές συνταγματικές διατάξεις, ίσως αποτελούν την κατάλληλη αφορμή για να αλλάξουμε το πλαίσιο για το πώς διαβιβάζονται οι φάκελοι παραπομπών στη Βουλή. Επειδή κάποιος μάρτυρας είπε κάτι για κάποιον πολιτικό, δεν μπορεί από μόνος του αυτός ο λόγος να αρκεί για την ταλαιπωρία» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις