Συνάντηση Χάρη Θεοχάρη με τον ειδικό διαχειριστή για τα «κόκκινα» δάνεια
Σκοπός της συνάντησης του υπουργού Τουρισμού με εκπροσώπους της PQH ήταν η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων των τουριστικών επιχειρήσεων.
- Που είναι τα παιδιά; Περισσότερα από 3.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έφτασαν φέτος στην χώρα μας
- «Με βίασαν οι κακοποιοί του Άσαντ, αλλά πλέον δεν φοβάμαι να δείξω το πρόσωπό μου»
- Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη - «Πρέπει να προσέχουν τα παιδιά» ανέφερε με αφορμή το «Allou Fun Park»
- Γαλλία: Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί το νωρίτερο το βράδυ
Συνάντηση με εκπροσώπους της PQH, που λειτουργεί ως Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα είχαν σήμερα στελέχη του υπουργείου Τουρισμού, με βασικό ζήτημα τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων των τουριστικών επιχειρήσεων.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, ο διευθυντής επιθεώρησης της Τράπεζας της Ελλάδος και επόπτης της PQH, Γεώργιος Πάσχας, η πρόεδρος της PQH, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο CEO της PQH, Ξάνθος Βράχας, και ο γενικός διευθυντής της PQH, Πολύβιος Ονουφρίου, οι οποίοι εξέτασαν πέρα από το θέμα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων και τα θέματα που έχουν προκύψει με τα δάνεια επιχειρήσεων που συνδέονται με υπό εκκαθάριση πιστωτικά ιδρύματα.
Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ήταν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και απαιτεί ορθολογική αντιμετώπιση.
Από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού τέθηκε το ζήτημα της αναγκαιότητας ρύθμισης και αναδιάρθρωσης των δανείων σε υπό εκκαθάριση πιστωτικά ιδρύματα, όπως οι Συνεταιριστικές Τράπεζες.
Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε πως η εξαιρετικά λεπτή άσκηση στήριξης των υγιών επιχειρήσεων και ανακάλυψης των στρατηγικών κακοπληρωτών χωρίς να στραγγαλιστεί η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να υλοποιηθεί με επαγγελματισμό, δικαιοσύνη και διαφάνεια.
Τέλος, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, επισήμανε ότι οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια που θα τεθούν σε εφαρμογή για τους δανειολήπτες των συστημικών τραπεζών πρέπει να ισχύσουν και για τους δανειολήπτες των συνεταιριστικών τραπεζών που τελούν υπό εκκαθάριση. Τόνισε, επίσης, ότι θα πρέπει να διαχωριστούν οι περιπτώσεις για τις επιχειρήσεις που έχουν υγιή χαρακτηριστικά και κερδοφορία σε ό, τι αφορά στην αντιμετώπισή τους σε σχέση με τα «κόκκινα» δάνεια.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις