Σαλάτα ζυμαρικών με ντομάτα και ξινομυζήθρα
Μια εξαίσια μακαρονοσαλάτα με τα υλικά του κρητικού ντάκου.
- H ιστορία του καθηγητή που εφηύρε το μπάσκετ για να κρατά τους μαθητές του σε φόρμα τον χειμώνα
- ΠΑΣΟΚ: Όσους Βελόπουλους και αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, οι πολίτες δεν αποπροσανατολίζονται
- Όγδοη σορός εντοπίστηκε σε παραλία της Γαύδου
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης μπέρδεψε τους μπλε φακέλους στο υπουργικό, διαβάζοντας αυτούς του… 2019
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα περίπου 10΄
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
500 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας μας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
800 γρ. ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
1 κ.σ. κάπαρη
5-6 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, μαδημένα
300 γρ. ξινομυζήθρα
Θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη ώστε να μας μείνει στο χέρι μόνο η φλούδα. Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη και τα φύλλα ρίγανης. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε την ξινομυζήθρα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Νέα Αριστερά: Επίσκεψη Στη δομή προσφύγων Μαλακάσας – Παρέδωσε δώρα και υλικά για τους 210 ανήλικους που διαμένουν
- Ρωσία: Εθελοντές ζητούν άμεση βοήθεια από τον Πούτιν για την πετρελαιοκηλίδα στη Μαύρη Θάλασσα
- Ο Πιρς Μόργκαν αποκάλεσε αηδιαστικό το κοινό του «SNL» επειδή χειροκρότησε τον Λουίτζι Μαντζιόνε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις