Σαλάτα ζυμαρικών με ντομάτα και ξινομυζήθρα
Μια εξαίσια μακαρονοσαλάτα με τα υλικά του κρητικού ντάκου.
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα περίπου 10΄
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
500 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας μας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
800 γρ. ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
1 κ.σ. κάπαρη
5-6 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, μαδημένα
300 γρ. ξινομυζήθρα
Θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη ώστε να μας μείνει στο χέρι μόνο η φλούδα. Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη και τα φύλλα ρίγανης. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε την ξινομυζήθρα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Χουλκ: Ο Βριαζιλιάνος ποδοσφαιριστής παντρεύεται την ανιψιά της πρώην γυναίκας του – «Συγγνώμη θεία»
- Οι μετρήσεις του Μαξίμου και τα βουλευτικά «καμπανάκια» – Στα «κάγκελα» για την οικονομία, έκτακτα σινιάλα στους μεσαίους
- Αργά το βράδυ επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη η αποστολή της Εθνικής
- Σερ: Αποκαλεί «γουρούνι» διάσημο σκηνοθέτη
- Η εργασία και η οργή της
- Είναι ακόμα ζωντανός; Η λεπτή κλωστή του ΣΥΡΙΖΑ