Αυτό είναι το τουρκικό επιθετικό drone που «μόνο τέσσερις χώρες μπορούν να παράγουν»
Το τουρκικής κατασκευής επιθετικό drone Ακιντζί μπορεί να μεταφέρει έναν τόνο πυρομαχικά, όπως και ένα επιθετικό αεροσκάφος F16, και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο μεγάλο τεχνολογικό φεστιβάλ (Teknofest) της Κωνσταντινούπολης.
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Πολάκης: Τη Δευτέρα θα είμαι μπροστάρης σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
- Φάμελλος: Τυχοδιώκτης ο Κασσελάκης – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταματήσει το πάρτι δισεκατομμυρίων του Μητσοτάκη
- Το «εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών» στην Ιαπωνία έχει να μας διδάξει πολλά
Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το νέο τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας (drone) στο μεγάλο τεχνολογικό φεστιβάλ (Teknofest) που διοργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη από τις 17 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.
Μόνο τέσσερις χώρες…
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το επιθετικό drone Ακιντζί μπορεί να μεταφέρει έναν τόνο πυρομαχικά, όπως και ένα επιθετικό αεροσκάφος F16, και πως παρόμοιό του μόνο τέσσερις χώρες στον κόσμο μπορούν να παράγουν.
Στο φεστιβάλ, που πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά, πέταξαν και τα ρωσικά αεροσκάφη Su-35 που η Τουρκία θέλει να αγοράσει στη θέση των αμερικανικών F35, τα οποία οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μην της τα παραδώσουν λόγω της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400.
Ποιο είναι το «ιπτάμενο ψάρι»
Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο κατασκευάζεται από την εταιρεία του γαμπρού του τούρκου προέδρου, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τόσο ανιχνεύσεις όσο και εξολόθρευση στόχου.
Επίσης, θα μπορεί να πετάει στα 40 χιλιάδες πόδια, να παραμένει στον αέρα για 24 ώρες και να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 1350 κιλών, όπως δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας, ραντάρ αέρος-αέρος και ραντάρ ανίχνευσης απειλής.
Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα μπορεί να πραγματοποιεί εναέριους βομβαρδισμούς και να εξοπλίζεται με πυραύλους αέρος-αέρος τουρκικής κατασκευής.
Το Bayraktar TB2
Τον χαρακτηρισμό «ιπτάμενο ψάρι» είχε δώσει πέρσι η ίδια η εταιρεία του Μπαϊρακτάρ λόγω της παράδοσης που είχαν οι παππούδες τους στη ναυσιπλοΐα και την αλιεία.
«Η κουλτούρα των παππούδων μας στη ναυσιπλοΐα και την αλιεία επηρέασε σοβαρά τον σχεδιασμό μας», είχε αναφέρει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Χαλούκ Μπαϊρακτάρ.
Η ίδια εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το Bayraktar TB2, το οποίο πετάει και πάνω από το Αιγαίο.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις