Όταν τα παιδιά εμπνέονται από την έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός»
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, 18.00-20.00
Έκθεση με έργα παιδιών εμπνευσμένα από την έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός» διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου στο χώρο του Μουσείου.
Η έκθεση περιλαμβάνει τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε φέτος στην Πειραιώς 260 στις 8 &9 Ιουνίου και στις 22&23 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώθηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών με τη συμμετοχή 80 παιδιών από τον Δήμο Ρέντη. Σκοπός ήταν να συνδεθεί η ομώνυμη έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με το αφιέρωμα στα Παιδιά του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών.
Στόχος ήταν ακόμα να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα των παιδιών εστιάζοντας στον διάλογο μεταξύ των αρχαίων αντικειμένων από πηλό και στα μοντέρνα κεραμικά του Πικάσο.
Συνδυάζοντας τις πλαστικές τέχνες με το σχέδιο και αντιστοιχίζοντας τα αρχαία έργα με τα μοντέρνα, τα παιδιά ανακάλυψαν θραύσματα των έργων ως αρχαιολόγοι. Έτσι έφτιαξαν τα δικά τους έργα ως καλλιτέχνες και έστησαν μια έκθεση ως επιμελητές.
Τεράστια επιτυχία
Τους 20.000 έφτασαν οι επισκέπτες της έκθεσης «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» μέσα σε δύο μόνο μήνες. Η εμβληματική έκθεση κέρδισε τις εντυπώσεις των τουριστών και του αθηναϊκού κοινού χάρη στον «ζωντανό, μοναδικό και πρωτότυπο διάλογο ανάμεσα σε κεραμικά και σχέδια του μεγάλου Ισπανού καλλιτέχνη και αρχαία έργα».
- Γκουαρντιόλα: «Η ευθύνη είναι δική μου, κάτι δεν κάνω καλά»
- Τραμπ: Διόρισε την αγαπημένη του Ισραήλ στη θέση της απεσταλμένης στη Μέση Ανατολή
- Google: Ποια πρόσωπα αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες το 2024
- Τσουκαλάς: H κυβέρνηση παίρνει από τους πάρα πολλούς και τα δίνει σε πολύ λίγους
- Ο Ολυμπιακός και το απόλυτα εφικτό 15-6
- Λέκκας για λίμνες: «Ο Κηφισός δεν έχει θέμα στατικής επάρκειας αλλά χρειάζεται έλεγχος»