Η φόργουορντ/σέντερ του Ολυμπιακού μίλησε στο «10» για την αναμέτρηση της ομάδας της στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκας, για την ίδια και την δουλειά που γίνεται στις Ερυθρόλευκες
Είναι νέο πρόσωπο στον Ολυμπιακό και παρότι είναι κατι παραπάνω από 20 μέρες στην χώρα μας, δείχνει ότι αντιλαμβάνεται απόλυτα τι προσδοκά η ομάδα του Πειραιά για την φετινή σεζόν.
Ο λόγος για την Μπασάρα Γκρέιβς, η οποία μίλησε στο «10» για όσα ζει όλο αυτό το διάστημα στην χώρα μας, τους στόχους της με τις αήττητες νταμπλούχες Ελλάδας και εννοείται την κόντρα με την Μονπελιέ στις 25 Σεπτεμβρίου στην Χαλκίδα, για την προκριματική φάση της Ευρωλίγκας.
Αρχικά λοιπόν, η Αμερικανίδα φόργουορντ/σέντερ, σχολίασε για τη νέα πρόκληση της καριέρας της ότι: «Είμαι ενθουσιασμένη και έτοιμη να προσφέρω τα πάντα. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ, παρότι είμαι λίγες μέρες και προσπαθώ ακόμα να εγκλιματιστώ. Γνωρίζω ότι έχουμε δουλειά για το παιχνίδι με την Μονπελιέ αλλά σκοπός μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι με την μέρα και να είμαστε έτοιμες για το μεγάλο παιχνίδι στην Χαλκίδα!».
Για το πώς βλέπει τις πρώτες μέρες την στην Ελλάδα και την οικογένεια του Ολυμπιακού, η Γκρέιβς είπε: «Ήρθα εδώ για να κατακτήσω τίτλους με τον Ολυμπιακό. Επέλεξα να έρθω σε μία ομάδα που της αρέσει να κερδίζει και ειλικρινά ήθελα πολύ να βρίσκομαι σε ένα σύνολο νικητών. Εξάλλου και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ήρθα σε αυτήν την ομάδα. Θέλω να κερδίζω και να κατακτώ τίτλος. Οσο για μένα; Θα ήθελα πολύ να βελτιωθώ μέσα από το πρόγραμμα του Ολυμπιακού να βάλω τα δυνατά μου για αυτήν την ομάδα για να εκπληρώσει τους στόχους της. Θέλουμε να πετύχουμε στην Ευρώπη όπου και αν αγωνιστούμε, όμως προέχει η αναμέτρηση με την Μονπελιέ. Θέλουμε πολύ να περάσουμε στην Ευρωλίγκα».
Παράλληλα, ερωτώμενη για το ματς με την Μονπελιέ η Γκρέιβς ήταν ξεκάθαρη και τόνισε στο «10» πως: «Κάθε μέρα βελτιωνόμαστε και θεωρώ έχουμε καλύψει αρκετό από το… χαμένο έδαφος. Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε πνευματικά έτοιμες για αυτό το ματς. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό σε τέτοια παιχνίδια για να μπορέσεις στο τέλος να τα καταφέρεις. Να έχεις 100% συγκέντρωση. Είναι δύο ματς και πρέπει να παλέψουμε με όλη μας την ενέργεια για την πρόκρισή. Το θέλουμε πολύ όλοι μας» για να συνεχίσει αναφορικά με την ίδια και τι πρέπει ο κόσμος να περιμένει από αυτήν: « Σίγουρα είμαι μία αθλήτρια που δεν νιώθει τον… φόβο μέσα της. Θα δει από μένα πολλά ριμπάουντ, να δίνω ότι έχω και δεν έχω για τον Ολυμπιακό και πάντα το 100% μου».
Κλείνοντας την ρωτήσαμε τις εντυπώσεις της από την Ελλάδα αν και δεν έχει προλάβει από μεριά της να δει και πολλά, αφού λιώνει στις προπονήσεις με τον Γιώργο Παντελάκη ενόψει Μονπελιέ. Η Γκρέιβς είπε: «Είναι μία πανέμορφη χώρα. Τα πάντα είναι όμορφα εδώ, δεν έχω πάει σε πολλά μέρη, αλλά θα προσπαθήσω όταν έχω τον ελεύθερο χρόνο να γνωρίσω ότι παραπάνω μπορώ».
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Στην κατάσταση των τραυματιών του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μια μέρα πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Αυτός είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που μέσα από την ομάδα της καρδιάς του ξεπέρασε τη σκοτεινή περίοδο της καριέρας του. Αφησε πίσω του τρομακτικές ατυχίες και με τα... επιφανειακά χτυπήματα, γελάει. Και συνεχίζει να παίζει. Ο ορισμός του πώς πρέπει να είναι ένας αρχηγός.
Αυτές είναι οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αποστολή του Ολυμπιακού στο σαββατιάτικο ματς της 22ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.
Παρότι η περίοδος για τις μετακινήσεις παικτών στο NBA ολοκληρώθηκε για φέτος, παρότι ο ίδιος και το Μιλγουόκι δηλώνουν πως... μένουν μαζί, το τελευταίο ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ κάνει λόγο για σχέδιο των Λος Άντζελες Λέικερς ώστε να μετακομίσει ο Greak Freak στην Καλιφόρνια το καλοκαίρι!