Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Google ,Versace και το εμβληματικό φόρεμα της Jennifer Lopez

Google ,Versace και το εμβληματικό φόρεμα της Jennifer Lopez

Πώς το εμβληματικό Versace φόρεμα της Jennifer Lopez, έγινε η αφορμή για τη δημιουργία του Google Image Search.

Για να εορτάσει την επέτειο έναρξης της Google Image Search, ο ιταλικός οίκος μόδας Versace συνεργάστηκε με τον τεχνολογικό κολοσσό προκειμένου να αναδημιουργήσει το εμβληματικό Versace φόρεμα «Jungle Print»  το οποίο η Jennifer Lopez φόρεσε στο κόκκινο χαλί της απονομής των βραβείων Grammy το 2000.

Το φόρεμα που «γέννησε» το Google Image Search

Και κάπως έτσι το Versace φόρεμα της Jennifer Lopez, έγινε η αφορμή για τη δημιουργία της παροχής δυνατότητας αναζήτησης εικόνων, (Google Image Search).

«Τότε, το 2000, τα αποτελέσματα αναζήτησης ήταν απλώς μια λίστα συνδέσμων» αναφέρεται σε ανάρτηση στο blog της Google. «Όταν η ομάδα τεχνικών για την αναζήτηση συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσαν να φέρουν απευθείας τα αποτελέσματα που ήθελε ο κόσμος, εμπνεύστηκαν τη δημιουργία της Google Image Search».

Το 2015, ο πρώην εκτελεστικός πρόεδρος της Google, Έρικ Σμιντ, είχε γράψει για τον αριθμό αναζητήσεων που ελάμβαναν μετά την εμφάνιση της Jennifer Lopez, στην απονομή των βραβείων Grammy το 2000, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος ήθελε «κάτι περισσότερο από απλό κείμενο»:

«Εκείνη την εποχή, ήταν η πιο δημοφιλής αναζήτηση που είχαμε δει ποτέ. Αλλά δεν είχαμε έναν ασφαλή, άμεσο τρόπο να δώσουμε στους χρήστες αυτό το οποίο ήθελαν: τη Jennifer Lopez, να φορά αυτό το φόρεμα. Γεννήθηκε η Google Search Image».

Στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, ο οίκος Versace ένωσε τις δυνάμεις του με την Google και παρουσίασαν ένα ριμέικ του «Jungle Print», με τη Jennifer Lopez, στο τέλος της επίδειξης μόδας για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020, να βάζει «φωτιά» στην πασαρέλα.

Το blog της αμερικανικής εταιρείας ενημερώνει ότι η εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας, συνετέλεσε στη διακόσμηση του χώρου στον οποίο έγινε η επίδειξη με ψηφιακά έργα τέχνης εμπνευσμένα από το συγκεκριμένο φόρεμα.

View this post on Instagram

🌴💚

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

View this post on Instagram

Thank you @donatella_versace 💚✨

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

View this post on Instagram

❤️🌴#VersaceSS20

A post shared by Donatella Versace (@donatella_versace) on

View this post on Instagram

After Party #VersaceSS20 ! ❤️💋

A post shared by Donatella Versace (@donatella_versace) on

Δείτε ακόμα – Jennifer Lopez: Η συνέντευξη που αποκαθηλώνει την JLO

21 χρόνια Google

Σαν σήμερα 21 χρόνια πριν, (27 Σεπτεμβρίου 1998) ήταν η πρώτη μέρα που οι χρήστες του διαδικτύου μπορούσαν να ψάξουν ότι ήθελαν μέσω της μηχανής αναζήτησης. Google.

To Google ξεκίνησε τον Ιανουαρίου του 1996 ως ερευνητικό πρόγραμμα από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν όταν έκαναν και οι δύο το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, οι δύο τους δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων. Ονόμασαν τη νέα τεχνολογία PageRank, η οποία καθόριζε τη συνάφεια μιας ιστοσελίδας από τον αριθμό και τη σημαντικότητα των σελίδων που οδηγούν πίσω σε αυτήν. Ονόμασαν τη μηχανή αναζήτησής τους Google.

Η λέξη Google, σύμφωνα με το σχετικό λήμμα στη Wikipedia, προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «googol» (ονομασία που είχε αρχικά επιλέξει ο Πέϊτζ), τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Η Google ακολούθησε γρήγορη εξέλιξη κυρίως όταν έγινε η επίσημη μηχανή αναζήτησης από τον Yahoo!, έναν από τους δημοφιλέστερους ιστότοπους. Στα μέσα του 1999 επεξεργαζόταν 500.000 αναζητήσεις ημερησίως και το 2004 έφτασε τις 200 εκτ. αναζητήσεις ημερησίως.

Έρευνες αγοράς έδειξαν ότι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως, εκτοπίζοντας έτσι τη Microsoft Corp.

Must in

Τι σημαίνουν τα εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ

Ανεξαρτήτως πρακτικής εφαρμογής, τα εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ενισχύουν την πίεση προς τις δυτικές κυβερνήσεις να μετατοπιστούν από την υποστήριξη των ισραηλινών πολεμικών επιχειρήσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024