Προετοιμασία 15′, Μαγείρεμα 1 ώρα

Υλικά για 6 άτομα

4 ώριμες ντομάτες

1 φλ. ελαιόλαδο

1 κοτόπουλο, σε μερίδες

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

15 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. ζάχαρη

6 φλ. νερό

2 φλ. πλιγούρι

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε καυτό νερό βουτάμε τις ντομάτες για 20-25 δεύτερα και αμέσως τις μεταφέρουμε σε λεκάνη με παγωμένο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.

Ξεπλένουμε με κρύο νερό το κοτόπουλο. Το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να κάνει κρούστα, για περίπου 15 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τον δυόσμο, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, μαζί με το ζουμί και το σοταρισμένο πλιγούρι τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Πηγή: Γευσιγνώστης