ΔΕΗ : Έρχονται ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις οφειλές – Τι προωθείται
Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές των καταναλωτών στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.
Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές των καταναλωτών στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «έρχεται νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές της ΔΕΗ».
Παράλληλα ανέφερε πως θα υπάρχει ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο τόσο για τις δόσεις όσο και για την προκαταβολή, ενώ οι πελάτες θα μπορούν και μέσα από το site της ΔΕΗ να δουν με παραδείγματα ποια ρύθμιση τους συμφέρει.
Η ρύθμιση για οφειλές της ΔΕΗ
Αποκάλυψε ότι θα μειωθεί το ποσό της προκαταβολής, ενώ θα παραμείνει ίδιος ο αριθμός των δόσεων.
Σήμερα αν έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω χρέους, χρειάζεται προκαταβολή 40% και μέχρι 12 δόσεις.
«Σε σχέση με τις προκαταβολές η απόφαση της ΔΕΗ είναι το 40% να περιοριστεί και να εξορθολογιστεί… Και εμείς και η ΔΕΗ ακούμε την κοινή γνώμη» σχολίασε ο υπουργός.
Στο μικροσκόπιο οι κακοπληρωτές της ΔΕΗ
Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε προς τους οφειλέτες της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης με αφορμή τα χρέη μεγαλοοφειλετών.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως το κράτος δεν θα χαριστεί στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, η οποία είναι γύρω στους 60.000 και χρωστούν τα μισά χρήματα από τα χρέη της επιχείρησης και όπως φαίνεται μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν.
Ρύθμιση για κατάργηση των ΝΟΜΕ
Τη Δεύτερα έρχεται και η ρύθμιση για την κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης.
«Τη Δευτέρα έρχεται η ρύθμιση με την οποία καταργούνται οι ΝΟΜΕ θα τη φέρουμε και στη Βουλή και θα δούμε τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας. Οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ κόστισαν στη ΔΕΗ 600 εκατ. που κέρδισαν οι ανταγωνιστές της, τα μεγάλα συμφέροντα» σημείωσε.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ο Τσίπρας εγκατέλειψε το μοντέλο της μικρής ΔΕΗ του κ. Σαμαρά και συμφώνησε με την τρόικα να πάει από το 90% στο 50 της αγοράς χωρίς να πάρει η επιχείρηση ούτε 1 ευρώ… Αν αυτό δεν είναι πολιτικό σκάνδαλο ποιο είναι; Για να πραγματοποιηθεί το σχέδιο έγιναν οι περιβόητες ΝΟΜΕ».
Ο κ. Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το θέμα των ευθυνών της προηγούμενης κυβέρνησης για την κατάσταση της ΔΕΗ, σε επίπεδο πολιτικό πρωτίστως, όμως, παρατήρησε, «οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να γίνουν κατήγοροι».
«Δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ με τις ζημιές που έχει, παρότι έβγαλε τη μύτη της από το νερό δεν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο» διευκρίνισε ο υπουργός.
«Ο κ. Τσίπρας είπε για διαμελισμό της ΔΕΗ επειδή θέλουμε να προχωρήσουμε σε μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ δηλαδή του δικτύου διανομής.
Ο κ. Τσίπρας ιδιωτικοποίησε το 66% του ΔΕΣΦΑ και το 49% του ΑΔΜΗΕ που είναι οι πυλώνες μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος κι αυτά είναι μια χαρά και τον ενοχλεί επειδή συζητάμε τον ΔΕΔΔΗΕ, βγάλτε άκρη» σχολίασε δηκτικά.
- Τι είναι τα ηλεκτρικά δίκτυα UHV και πως η Κίνα έγινε υπερδύναμη σε αυτά
- Αμαλιάδα: «Την εγγονούλα μου την πήραν από τα χέρια της μαυρισμένη», λέει η γιαγιά του παιδού που σώθηκε
- ΚΚΕ: Τίμησε τον Κώστα Βάρναλη με μια μεγάλη εκδήλωση-συναυλία
- Αμαλιάδα: «Οι δικοί της με ρωτούσαν αν έκανε κακό στο παιδί», αποκαλύπτει η νονά του 2ου παιδιού της Ειρήνης
- Έρχεται η… Legoland του Minecraft
- Αμαλιάδα: Όταν η Ειρήνη Μουρτζούκου μιλούσε ως Πόπη – Ντοκουμέντο του «Τούνελ»