Προετοιμασία 10΄

Υλικά (για 4 μερίδες)
250 γρ. κοτόπουλο ψητό ή βραστό (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό που μας έχει περισσέψει)
80 γρ. σπανάκι baby
80 γρ. άγρια ρόκα
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 σύκα κομμένα στα τέσσερα, με τη φλούδα (αν θέλουμε, την αφαιρούμε)
150 γρ. φέτα τριμμένη
Για τη σος
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ξίδι άσπρο
80 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Διαδικασία

Σος: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με τον αβγοδάρτη, τη μουστάρδα με το μέλι και το ξίδι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι ανακατεύοντας ταυτόχρονα με τον αβγοδάρτη. Ρίχνουμε όσο αλάτι θέλουμε και ανακατεύουμε.
Σαλάτα: Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα μαζί με το σπανάκι, τη ρόκα, το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό και τα σύκα. Περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε από πάνω με την τριμμένη φέτα.

Πηγή: Γευσιγνώστης