Λοβέρδος για προανακριτική : Ζήτημα παραδικαστικού κυκλώματος
«Υπάρχει ζήτημα παραδικαστικού κυκλώματος. Αυτό θα ερευνηθεί, η ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος. Δεν εξετάζει σκάνδαλο Novartis η Προανακριτική. Θα εξετάσει την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με κορυφή στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος θα εξετάσει η προανακριτική επιτροπή κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.
«Υπάρχει ζήτημα παραδικαστικού κυκλώματος. Αυτό θα ερευνηθεί, η ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος. Δεν εξετάζει σκάνδαλο Novartis η Προανακριτική. Θα εξετάσει την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με κορυφή στη Δικαιοσύνη», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Και συνέχισε: «Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι όταν εγώ έκανα μήνυση στους τρεις εισαγγελείς – την κυρία Τουλουπάκη και τους συνεργάτες της – είπα στην κατάθεση μου ότι στρέφομαι εναντίον των τριών και παρ’ ό,τι ήμουν βέβαιος από τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου, από την στάση του ότι πολιτικά αυτό το επικροτούσε και παρωθούσε τις συγκεκριμένες ενέργειες και ίσως ήταν κι από πίσω ποτέ δεν περνούσε από το μυαλό μου η μήνυση μου να στραφεί και εναντίον του».
Όπως εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, στράφηκε εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου «από τη στιγμή που δύο εισαγγελείς είπαν με πολύ συγκεκριμένα λόγια τον τρόπο που παρενέβαινε και επειδή η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είχε εξετάσει και την κυρία Τσατάνη με τους ίδιους ακριβώς ισχυρισμούς για άλλο θέμα φαίνεται ότι εκεί υπάρχει παραδικαστικό».
Επιπλέον υπογράμμισε ότι για τη δική του περίπτωση έχει αρχειοθετηθεί η κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος στην υπόθεση της Novartis και 5 κρίσιμα έγγραφα έχουν αποκρυφτεί και δεν έφτασαν στην Βουλή.
Τα επόμενα βήματα
Ανεξάρτητα πάντως από το εύρος της έρευνας στον Άρειο Πάγο, η επιτροπή της Βουλής που θα αναλάβει την υπόθεση έχει όλες τις αρμοδιότητες που έχει και ένας εισαγγελικός λειτουργός.
Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να κληθούν να καταθέσουν όλα εκείνα τα πρόσωπα που με τις μαρτυρίες τους έχουν βάλει στο κάδρο της υπόθεσης των τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.
Επίσης, η επιτροπή της Βουλής έχει δικαίωμα, αν το κρίνει αναγκαίο, να ζητήσει και να εξετάσεις τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς με κωδικές ονομασίες.
Εάν συμβεί αυτό, το πιθανότερο σενάριο είναι να εξεταστούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.
Ακόμη, τόσο η βουλή όσο και οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ζαχαρής και Σοφουλάκης, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν άρση τηλεφωνικού απορρήτου των ελεγχόμενων προσώπων ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχαν επικοινωνίες μεταξύ τους.
- Γιάφκα στο Παγκράτι: Τον ρόλο του 49χρονου φιλόλογου ερευνά η Αντιτρομοκρατική – «Συντηρητής» ή «ενδιάμεσος»;
- Μολδαβία: Ο υπουργός Ενέργειας επισκέπτεται τη Ρωσία για να εξασφαλίσει ηλεκτρικό ρεύμα
- Βόρεια Κορέα: Καταδικάζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ, Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας
- Τραμπ: Ανακοίνωσε τις νέες επιλογές αξιωματούχων για τον Λευκό Οίκο, τα υπουργεία και το κυβερνητικό έργο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Αντισυστημισμός, ο νέος κίνδυνος
- Τι είναι τα ηλεκτρικά δίκτυα UHV και πως η Κίνα έγινε υπερδύναμη σε αυτά