Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Τατσόπουλος : Βγήκε από το χειρουργείο - Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ

Πέτρος Τατσόπουλος : Βγήκε από το χειρουργείο – Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ

Η επέμβαση του Πέτρου Τατσόπουλου για την αντιμετώπιση του ανευρύσματος με το οποίο διαγνώθηκε ολοκληρώθηκε επιτυχώς

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μεταφέρθηκε λίγο μετά  τις 6.30 το απόγευμα στην Εντατική Μονάδα της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου.

Η επέμβαση του συγγραφέα και πρώην βουλευτή για την αντιμετώπιση του ανευρύσματος με το οποίο διαγνώθηκε ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος νοσηλεύεται τώρα στην Εντατική, όπου θα παραμείνει για δύο εικοσιτετράωρα τουλάχιστον. Ωστόσο, δεδομένης της κατάστασής του, το πρώτο εικοσιτετράωρο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της υγείας του.

Λιποθύμησε στον αέρα εκπομπής

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τατσόπουλος, ενώ βρισκόταν στον αέρα της εκπομπής «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, ένιωσε οξύ πόνο στο στήθος, έντονη αδιαθεσία και είχε λιποθυμικό επεισόδιο.

Διαβάστε επίσης: Ανεύρυσμα αορτής – Τι έπαθε ο Πέτρος Τατσόπουλος 

Η εκπομπή διακόπηκε για μερικά λεπτά και ο πρώην βουλευτής διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Εκεί διαγνώσθηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα, διασωληνώθηκε και υποβλήθηκε σε καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Μετά το διαφημιστικό διάλειμμα, ο Τάκης Χατζής ανέφερε: «Είχαμε ένα δυσάρεστο περιστατικό, είχαμε την λιποθυμία του κ. Τατσόπουλου. Ήταν εδώ μαζί μας μαζί με τον γιατρό τον κ. Λύρα να παρουσιάσουν ένα θέμα. Είναι μαζί του και ο κ. Βίτσας, έχουμε ενημερώσει και το ασθενοφόρο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, ο Πέτρος είναι γερός».

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Πέτρο Τατσόπουλο

«Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος.

Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό.

Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».

Τι είναι το διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής που υπέστη ο Πέτρος Τατσόπουλος

Πρόκειται για πολύ σοβαρή περίπτωση καρδιακής νόσου, η οποία χρήζει άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Γι’ αυτό και ο Πέτρος Τατσόπουλος εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Μάλιστα, οι γιατροί σχολίαζαν ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος μέσα στην ατυχία του ήταν «τυχερός που αυτό του συνέβη στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής και υπήρξε άμεση κινητοποίηση και μεταφορά του στο νοσοκομείο».

Είναι γνωστό ότι το ανεύρυσμα διαγιγνώσκεται κατά κανόνα «τυχαία» στο πλαίσιο μαγνητικής/αξονικής τομογραφίας καθώς δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Γι’ αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μοιραία κατάληξη.

Sports in

Έτοιμος για όλα ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι

Ο προκριματικός της ενόργανης ανδρών θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου και ο «άρχοντας των κρίκων» έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στον πρώτο από τους τρεις ομίλους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024