Βρέθηκε νεκρός στην καταπακτή του συστήματος προσγείωσης αεροσκάφους
Ένας άνδρας από την υποσαχάρια Αφρική βρέθηκε νεκρός, παγιδευμένος στον χώρο του συστήματος προσγείωσης ενός αεροσκάφους που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Κόνακρι της Γουινέας στην Καζαμπλάνκα, όπως ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας του Μαρόκου, η Royal Air Maroc (RAM)
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Πολάκης: Τη Δευτέρα θα είμαι μπροστάρης σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
- Φάμελλος: Τυχοδιώκτης ο Κασσελάκης – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταματήσει το πάρτι δισεκατομμυρίων του Μητσοτάκη
- Το «εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών» στην Ιαπωνία έχει να μας διδάξει πολλά
Ένας άνδρας από την υποσαχάρια Αφρική βρέθηκε νεκρός, παγιδευμένος στον χώρο του συστήματος προσγείωσης ενός αεροσκάφους που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Κόνακρι της Γουινέας στην Καζαμπλάνκα, όπως ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας του Μαρόκου, η Royal Air Maroc (RAM).
Ο άνδρας αυτός πέθανε τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της πτήσης AT526. Κατά πάσα πιθανότητα μπήκε στην πίστα του αεροδρομίου του Κόνακρι παραβιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας και κρύφθηκε στο σύστημα προσγείωσης.
Οι αρχές του Μαρόκου διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση αυτή.
Ξύπνησαν μνήμες
Πριν από 20 χρόνια, στις 4 Αυγούστου 1999, δύο παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών, ο Γιαγκίν Κοΐτα και ο Φοντέ Τουνκαρά, βρέθηκαν νεκρά από το κρύο στην καταπακτή του συστήματος προσγείωσης ενός Airbus της βελγικής εταιρεία Sabena, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Τα δυο αγόρια από τη Γουινέα δεν άντεξαν την πολύωρη πτήση σε ύψος 10.000 μέτρων, με την εξωτερική θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους -50 έως του -55 βαθμούς.
Επάνω τους βρέθηκε μια επιστολή που απευθυνόταν στους «Εξέχοντες Κυρίους, τα μέλη και τους υπευθύνους της Ευρώπης» και έφερε την υπογραφή: «Γραμμένη από δυο παιδιά της Γουινέας, τον Γιαγκίν Κοΐτα και τον Φοντέ Τουνκαρά».
Στο γράμμα τους ζητούσαν τη βοήθεια της Ευρώπης επειδή «υποφέρουμε πολύ στην Αφρική, έχουμε προβλήματα και ελλείψεις στα δικαιώματά μας ως παιδιά. Όσον αφορά τα προβλήματα, έχουμε: πόλεμο, αρρώστια, φαγητό κ.λ.π».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις