Γεμιστά με άλειμμα ρεβιθιού
Ενα πρωτότυπο και εύκολο vegan πιάτο.
Προετοιμασία 10΄
Υλικά (για 4 – 5 μερίδες)
450 γρ. ρεβίθια κονσέρβα ή βρασμένα, σουρωμένα
½ φλ. βίγκαν μαγιονέζα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. κύμινο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
8-10 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μούλτι τα ρεβίθια με τη μαγιονέζα, τον χυμό, τη μουστάρδα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Δεν τα χτυπάμε πολύ, για να μείνουν κομμάτια ρεβιθιού. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Κόβουμε τις ντομάτες κατά μήκος στη μέση και τις αδειάζουμε όπως όταν κάνουμε γεμιστά. Τις αλατίζουμε και τις γεμίζουμε με το μείγμα ρεβιθιού. Ρίχνουμε από πάνω πάπρικα.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Ηράκλειο: Συνελήφθη για παραμέληση ανηλίκου η μητέρα του νεαρού που φαίνεται να πυροβόλησε κατά σπιτιού
- Stoiximan Belle Équipe: Η κορυφαία ομάδα Ελλήνων αθλητών πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με Συνοδοιπόρο τη Stoiximan
- ΗΠΑ: Τύπος έφτιαξε σαπούνι με το δικό του σωματικό λίπος
- Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών απένειμε υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών αξίας 1.500.000 ευρώ
- Ούσα Βανς – Η Ινδοαμερικανίδα δικηγόρος έσπασε το καλούπι των «γυναικών περί τον Τραμπ»
- Ποινές «μαμούθ» σε μέλη κυκλώματος μεταναστών – Κάθειρξη μέχρι και 244 χρόνια