Γεμιστά με άλειμμα ρεβιθιού
Ενα πρωτότυπο και εύκολο vegan πιάτο.
Προετοιμασία 10΄
Υλικά (για 4 – 5 μερίδες)
450 γρ. ρεβίθια κονσέρβα ή βρασμένα, σουρωμένα
½ φλ. βίγκαν μαγιονέζα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. κύμινο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
8-10 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μούλτι τα ρεβίθια με τη μαγιονέζα, τον χυμό, τη μουστάρδα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Δεν τα χτυπάμε πολύ, για να μείνουν κομμάτια ρεβιθιού. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Κόβουμε τις ντομάτες κατά μήκος στη μέση και τις αδειάζουμε όπως όταν κάνουμε γεμιστά. Τις αλατίζουμε και τις γεμίζουμε με το μείγμα ρεβιθιού. Ρίχνουμε από πάνω πάπρικα.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Νέα Αριστερά: Επίσκεψη Στη δομή προσφύγων Μαλακάσας – Παρέδωσε δώρα και υλικά για τους 210 ανήλικους που διαμένουν
- Ρωσία: Εθελοντές ζητούν άμεση βοήθεια από τον Πούτιν για την πετρελαιοκηλίδα στη Μαύρη Θάλασσα
- Ο Πιρς Μόργκαν αποκάλεσε αηδιαστικό το κοινό του «SNL» επειδή χειροκρότησε τον Λουίτζι Μαντζιόνε
- Super League: Η βαθμολογία μετά τις νίκες Αστέρα και ΟΦΗ (pic)
- ΟΦΗ – Βόλος 4-0: «Καθάρισε» εύκολα τους Θεσσαλούς των 10 παικτών (vids)
- Γαλλία: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης – Ποιους επέλεξε ο Μπαϊρού