Γεμιστά με άλειμμα ρεβιθιού
Ενα πρωτότυπο και εύκολο vegan πιάτο.
Προετοιμασία 10΄
Υλικά (για 4 – 5 μερίδες)
450 γρ. ρεβίθια κονσέρβα ή βρασμένα, σουρωμένα
½ φλ. βίγκαν μαγιονέζα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. κύμινο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
8-10 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μούλτι τα ρεβίθια με τη μαγιονέζα, τον χυμό, τη μουστάρδα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Δεν τα χτυπάμε πολύ, για να μείνουν κομμάτια ρεβιθιού. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Κόβουμε τις ντομάτες κατά μήκος στη μέση και τις αδειάζουμε όπως όταν κάνουμε γεμιστά. Τις αλατίζουμε και τις γεμίζουμε με το μείγμα ρεβιθιού. Ρίχνουμε από πάνω πάπρικα.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Κάτια Γκουλιώνη: «Είναι τρομερή πίεση ότι οι γυναίκες έχουμε έναν χρονικό περιορισμό για τη μητρότητα»
- Κίνα: Κατάστημα πουλάει γιγάντια σνακ και προκαλεί φρενίτιδα – Σε δύο μήνες η εταιρεία άνοιξε δεύτερο
- Ποτά που πρέπει να αποφεύγετε στα ταξίδια σας στο εξωτερικό
- Έμερι: «Να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας…»
- Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τον νέο πύραυλο ξανά σε «συνθήκες μάχης», λέει ο Ρώσος πρόεδρος
- Fitch Ratings Maintains Greece at BBB-; Retains Stable Outlook