Αρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ψήφισε η Βουλή
Ο ίδιος, άλλωστε, είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής, την άρση της ασυλίας του ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να συντρίψει τους σκευωρούς του για την υπόθεση της Novartis.
Την αρση της ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, σχετικά με την υπόθεση της Novartis ψήφισε η Βουλή.
Υπέρ της ασυλίας του κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ψήφισαν 224 βουλευτές και ένας κατά.
Ο ίδιος, άλλωστε, είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής, την άρση της ασυλίας του ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να συντρίψει τους σκευωρούς του για την υπόθεση της Novartis.
«Δεν χρειάζομαι κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιο. Θα συντρίψω τους σκευωρούς, με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Η αντίσταση έντιμων δικαστικών λειτουργών φέρνει στο φως το άθλιο πολιτικό-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα, που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση δέκα πολιτικών προσώπων και μέσω της καταστροφής τους των πολιτικών τους κομμάτων», υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος.
Ακόμα, έκανε λόγο «για σχέδιο πολιτικής συμμορίας», για «σαθρές κινήσεις αντιπερισπασμού όσων ενέχονται στη σκοτεινή υπόθεση» και για προσπάθειες «να συγκαλύψουν τις μεθοδεύσεις τους, και να αποσείσουν τις βαριές και σοβαρές ευθύνες που τους βαραίνουν».
«Με χρησιμοποιούν ως φύλλο συκής. Το άλλοθι, όμως, του παραδικαστικού και των πολιτικών του εμπνευστών στην κατάχρηση εξουσίας αποκαλύπτεται. Πρόκειται για τον τελευταίο σπασμό του Ρασπούτιν», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.
Μίλησε επίσης για «συμβόλαια πολιτικής, ηθικής που εκτελούνταν, και προσωπικής εξόντωσης με εντολές υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης», αλλά και «για κακούργημα κατάχρησης εξουσίας που έχει συντελεστεί από εισαγγελείς διαφθοράς», τους οποίους έχει μηνύσει, και οι οποίοι, όπως είπε, απέκρυψαν έγγραφα και καταθέσεις που δεν τα έχουν στην «ψευδοδικογραφία».
Αναφερόμενος στην ουσία της υπόθεσης, ο κ. Λοβέρδος απέρριψε μία προς μία όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ήταν εκείνος ο υπουργός Υγείας που ανέκτησε «από τη διαφθορά και τη σπατάλη στο χώρο του φαρμάκου δυο δισ. ευρώ ετησίως» και, όπως είπε, βάσει των δικών του μέτρων, «οι υπουργοί Σαλμάς και Γεωργιάδης εξοικονόμησαν άλλα 1,3 δισ. ευρώ ετησίως από τη σπατάλη αυτή».
«Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η υπόθεση Νοβάρτις θα διδάσκεται στη συνταγματική και πολιτική ιστορία ως σκευωρία ενός παραδικαστικού κυκλώματος», επισήμανε ο κ. Λοβέρδος.
Νωρίτερα, μιλώντας στην Ολομέλεια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επεσήμανε ότι η «η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα είναι απόλυτα αντίθετη με το αίτημα αυτό διότι είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, αλλά επιπλέον είναι φανερό ότι υπάρχει και θέμα νομιμότητας όλης αυτής της διαδικασίας, και αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει και το προεδρείο της Βουλής και τα υπόλοιπα κόμματα».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις