Εκλεψαν τις στάχτες του Γκάντι – Έγραψαν «προδότης» στις φωτογραφίες του
Σήμερα ολοκληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του Γκάντι
Μέρος από την τέφρα του ινδού ηγέτη, Μαχάτμα Γκάντι, έκλεψαν σήμερα άγνωστοι.
Την είδηση έκανε γνωστή η αστυνομία της Ινδίας, ενώ σημειώνεται ότι σήμερα ολοκληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του.
Οι δράστες βεβήλωσαν επίσης το μνημείο με πράσινη μπογιά, γράφοντας τη λέξη «προδότης» πάνω σε φωτογραφίες του ηγέτη της ινδικής ανεξαρτησίας.
Παρά τη σχεδόν καθολική αποδοχή του ως «πατέρα του έθνους» από τους περισσότερους Ινδούς, υπάρχουν ακόμη εξτρεμιστές ινδουιστές που θεωρούν τον Γκάντι προδότη, λόγω της στάσης του υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης και ενότητας ινδουιστών και μουσουλμάνων.
Μάλιστα, αυτό παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Γκάντι υπήρξε βαθιά αφοσιωμένος στην ινδουιστική θρησκεία.
Πιο συγκεκριμένα, αυτό το φανατικό τμήμα της ινδουιστικής θρησκείας κατηγορεί τον Ινδό ηγέτη για προδοσία των ινδουιστών μέσω της τόσο «φιλομουσουλμανικής» στάσης του, θεωρώντας τον μάλιστα υπεύθυνο και για τη διάσπαση της Ινδίας σε δύο κρατικές οντότητες (Ινδία και Πακιστάν) κατά την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία το 1947, καθώς και για τη μεγάλη αιματοχυσία που τη συνόδευσε.
Φυλάσσονταν οι στάχτες του μετά την αποτέφρωση
Παρότι ο Γκάντι αποτεφρώθηκε μετά το θάνατο του, οι στάχτες του δεν ρίχτηκαν στα νερά κάποιου ποταμού, όπως επιτάσσει η θρησκευτική παράδοση του Ινδουισμού.
Ωστόσο, λόγω της λατρείας του κόσμου προς το πρόσωπο του, οι στάχτες δεν συγκεντρώθηκαν αμέσως σε ένα μέρος, αλλά μικρές ποσότητες τους στάλθηκαν σε διάφορα σημεία της χώρας για τελετές στη μνήμη του, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να μην είναι συγκεντρωμένες σε μία και μόνο τεφροδόχο.
- Επίδομα θέρμανσης: Ολοκληρώθηκε η καταβολή της πρώτης δόσης – Πόσοι το έλαβαν
- Κυριάκος: «Λεκτικό bullying του Ηλιόπουλου στον Λουτσέσκου»
- Σεισμός τώρα στην Κρήτη – 3,5 Ρίχτερ
- Η ακροδεξιά οπλίζει το χέρι τρομοκρατών
- Δώρο Αγάπης 2024: Συμμετέχουμε για 9η χρονιά στην πράξη αγάπης της ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη
- Κονστάντσε Γκάιγκερ: Το παιδί θαύμα του 19ου αιώνα