ΚΕΘΕΑ : Ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητούν οι εκπρόσωποι του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι εκπρόσωποι του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), καθώς όπως αναφέρουν με την «αιφνιδιαστική» Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αίρεται το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού και «κινδυνεύει ένα μοντέλο θεραπείας που βγάζει ετησίως 300 θεραπευμένα άτομα έτοιμα να ενταχθούν στην κοινωνία».
Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ, στην οποία συμμετέχουν οι ενταγμένοι στα θεραπευτικά προγράμματα, οι γονείς τους και οι εργαζόμενοι εκλέγει τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ, «θέσεις στις οποίες μέχρι σήμερα έχουν υπηρετήσει δεκάδες εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας από όλο το πολιτικό φάσμα και διαφορετικά πεδία της δημόσιας ζωής», όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.
«Καθαρά πολιτικό το ζήτημα»
Οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ ανέφεραν ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί στην αντικατάσταση του αιρετού και άμισθου διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ με ένα συμβούλιο έμμισθων διορισμένων ημετέρων.
«Αντισυνταγματικά, η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, επεμβαίνει στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ που υπηρετεί έναν πολύ ευαίσθητο κοινωνικό χώρο. Η Πράξη υπονομεύει πλήρως το έργο του ΚΕΘΕΑ, αφού συγχρόνως καταργεί την αποστολή του, τον σκοπό του και τη δυνατότητά του για ίδρυση νέων μονάδων», ανέφεραν.
Έκαναν λόγο για συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και προεκτάσεις που θα έχει η ΠΝΠ, τονίζοντας ότι «αυτό που ενοχλεί είναι η θεραπεία» και «το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό».
Εξέφρασαν φόβους για αλλαγή της φιλοσοφίας των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης και την «είσοδο των υποκατάστατων από το παράθυρο» όπως ελέχθη χαρακτηριστικά, καθώς και «την είσοδο του ιδιωτικού τομέα στον ευαίσθητο αυτό χώρο».
«Βάναυση προσβολή»
Ο Διευθυντής του Οργανισμού Δρ. Βασίλειος Γκιτάκος, ανέφερε ότι «για να δικαιολογήσει η κυβέρνηση την επιστράτευση του ακραίου μέσου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, επικαλείται: Την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για τη θέσπιση κανόνων χρηστής διοίκησης και διαχείρισης, όπως επίσης για τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ.
«Όλο το περιεχόμενο της πρότασης αυτής είναι ψευδές. Το ΚΕΘΕΑ», τόνισε «ελέγχεται ετησίως από ορκωτούς ελεγκτές και δημοσιεύει επιμελώς τους ετήσιους απολογισμούς για το κλινικό έργο και τη διοικητικο-οικονομική διαχείρισή του».
Πρόσθεσε επίσης, ότι η ΠΝΠ και η αιτιολόγησή της, αποτελεί «βάναυση προσβολή προς το ΚΕΘΕΑ, και συκοφαντία εναντίον των μελών του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου και όλων εκείνων των ανθρώπων από κάθε επαγγελματικό ή επιστημονικό πεδίο και κάθε πολιτικό χώρο που στήριξαν το ΚΕΘΕΑ.
- Ονάνα: «Οι παίκτες θέλουν να παραμείνει ο Φαν Νίστελροϊ»
- Θεσσαλονίκη: Μαθητές πιάστηκαν στα χέρια εν ώρα μαθήματος – Κατέληξαν στο νοσοκομείο
- Ντόναλντ Τραμπ: Η θεωρία πίσω από το ιδιαίτερο… μαύρισμα του επερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ
- ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο χαρακωμάτων
- ΣΥΡΙΖΑ: Στικάκι με 1.934 υπογραφές υπέρ της συμμετοχής Κασσελάκη στις εκλογές, κατέθεσε η Θεοδώρα Τζάκρη
- «Οι γυναίκες αισθάνονται σαν να είναι η μία εναντίον της άλλης» – Η hit ινδική ταινία που αμφισβητεί την πατριαρχία