Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ στο One Channel: Καμιά απάντηση από την κυβέρνηση για την επιλογή της
Μιλώντας στην εκπομπή One Report ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ, Τάκης Χαλδαίος, τόνισε πως ακόμη «δεν μας έχει δοθεί εξήγηση από την κυβέρνηση παρά μόνο αυτά που έχουν ακουστεί ότι είναι το δικαίωμα κυβέρνησης να ορίζει τα διοικητικά συμβούλιο οργανισμών».
- Αλέκος Αλεξανδράκης: Ο πρίγκιπας της σκηνής και της οθόνης
- Σοβαρή καταγγελία 27χρονης εις βάρος των γονέων της – Υποστήριξε ότι την άφησαν δεμένη στο κρεβάτι της
- «Έχω κάνει μήνυση» - Τι ανέφερε ο πατέρας του 12χρονου που εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο
- Ανείπωτη καταστροφή από τις φωτιές στην Καλιφόρνια - Πάνω από 130 σπίτια έχουν γίνει στάχτη
Σφοδρές είναι οι μέχρι στιγμής αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.
Μετά τις αντιδράσεις από τον ίδιο τον οργανισμό, κόμματα, φορείς και πολίτες, κυκλοφόρησαν ψήφισμα για την απόσυρση της απόφασης της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, τις θέσεις της κυβέρνησης για το ότι θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος στα οικονομικά του Οργανισμού, καθώς επιχορηγείται από το κράτος με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ ετησίως, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το Δ. Σ του ΚΕΘΕΑ.
Μιλώντας στην εκπομπή One Report ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ, Τάκης Χαλδαίος, τόνισε πως ακόμη «δεν μας έχει δοθεί εξήγηση από την κυβέρνηση παρά μόνο αυτά που έχουν ακουστεί ότι είναι το δικαίωμα κυβέρνησης να ορίζει τα διοικητικά συμβούλιο οργανισμών».
Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στο ζήτημα της κρατικής επιχορήγησης του ΚΕΘΕΑ, λέγοντας πως «κάθε κυβέρνηση τα τελευταία 36 χρόνια είχε την εποπτεία των φορέων του, όπως και του ΚΕΘΕΑ, και είχε τον απόλυτο έλεγχο του προϋπολογισμού, του απολογισμού και των εκροών του. Ό,τι έλεγχος γίνεται ανά μήνα, δίνεται με τον ίδιο τρόπο που δίνεται σε όλους τους οργανισμούς».
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ, ο κ. Χαλδαίος υπογράμμισε πως «μας πειράζει γιατί έχουμε δει ότι το βασικό χαρακτηριστικό της θεραπευτικής μας πρότασης είναι τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα. Αυτή η διαδικασία προϋποθέτει τη λειτουργία ενός σταθερού και μόνιμου προγράμματος».
Τι φοβούνται
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό εξασφαλιζόταν από το γεγονός ότι δεν υπήρχαν παρεμβάσεις έξωθεν στο θεραπευτικό μας έργο.
«Φοβόμαστε ότι αυτό μπορεί να είναι άνοιγμα δρόμου για ιδιωτικοποίηση ή για αλλαγή πλήρως του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ ή μείωσης του ρόλου που έχει το ΚΕΘΕΑ στο χώρο της απεξάρτησης μέσα από την παρέμβαση κρατικών επιλογών» κατέληξε.
Πηγή: onetv.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις