Κοκκινιστό μοσχάρι της γιαγιάς
Το μυστικό νοστιμιάς βρίσκεται στις τηγανητές πατάτες που ποτίζονται από την σάλτσα.
Προετοιμασία 20′ Μαγείρεμα 95′
Υλικά (για 6 μερίδες)
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, χωρίς κόκαλο (κατά προτίμηση σπάλα)
8 πατάτες
2 ξερά κρεμμύδια
4 ώριμες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
5-6 άσπαστους κόκκους μαύρο πιπέρι
4 ποτήρια νερό
3/4 φλ. ελαιόλαδο και 1/2 φλ. ακόμη για το τηγάνισμα
2 φύλλα δάφνης
3 καρφάκια γαρίφαλο
Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια, περίπου 5 εκ., και το ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες αφού πρώτα τις βουτήξουμε για 15 δεύτερα σε ζεματιστό νερό και αμέσως μετά σε παγωμένο. Τις ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις κρατάμε σε λεκάνη με νερό.
Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το κρέας μαζί με το νερό. Οταν αρχίσει ο βρασμός, αφαιρούμε με μια ρηχή κουτάλα τους αφρούς. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα μπαχαρικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Υστερα από μισή ώρα προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα.
Στραγγίζουμε από τα νερά τις πατάτες, τις σκουπίζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν τις προσθέτουμε μέσα στο κρέας, πασπαλίζουμε με αλάτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη στη φωτιά για να ρουφήξουν οι πατάτες το ζουμί και να χυλώσει η σάλτσα.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις