‘Ένα νέο κόμμα υπάρχει εδώ και λίγους μήνες στην πολιτική ζωή του τόπου. Το όνομα αυτού «Πράσινη Αριστερά». Ο προεδρεύων του κόμματος, Θράσος Φωτεινός, μιλώντας στην εκπομπή One Line Weekend, ανέλυσε την ατζέντα, το πολιτικό στίγμα και τους στόχους του νέου αυτού εγχειρήματος.

«Η επίσημη ίδρυση μας τοποθετείται τον Φεβρουάριο του 2019. Ωστόσο, για να δημιουργηθεί αυτό το κόμμα δουλέψαμε τρία-τέσσερα χρόνια. Κάναμε αυτές τις μέρες συνδιάσκεψη για να αποφασίσουμε το στίγμα μας. Την άνοιξη του 2020 θα κάνουμε το συνέδριό μας και θα αποφασίσουμε ποιον θα έχουμε πρόεδρο. Είμαστε σωστοί, δημοκρατικοί και συντεταγμένοι» εξήγησε ο κ. Φωτεινός.

Πηγή: onetv.gr 

Αναφορικά με το ιδεολογικό στίγμα της «Πράσινης Αριστεράς» σημείωσε πως «θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν νέο χώρο που χρειάζεται το πολιτικό σύστημα. Έχουμε κοινωνικά στοιχεία τα οποία πάντοτε η αριστερά φρόντιζε άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε με αποτυχία. Όμως υπάρχουν και νέα στοιχεία, όπως οι νέες αγορές και η Κλιματική Αλλαγή». Σχετικά με την πολιτική προέλευση των ιδρυτικών μελών του κόμματός του, υποστήριξε ότι «προερχόμαστε από το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, από τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο. Πολλοί προέρχονται και από το ΠΑΣΟΚ».

«Επιλέξαμε να μην προσκολληθούμε στα μεγάλα κόμματα για ίδιον όφελος. Είπαμε ότι επειδή τα κόμματα αυτά έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα και δεν μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα, επιλέξαμε να ασχοληθούμε με την επόμενη μέρα που έχει ανάγκη η χώρα» τόνισε και ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξε να χρησιμοποιήσει το όνομα «Πράσινη Αριστερά» στο νέο του τίτλο, όταν έμαθε για τη δημιουργία του νέου κόμματος. Ακόμα, ήταν ξεκάθαρος για την ατζέντα του κόμματος του. «Είμαστε υπέρ του διαλόγου και των συναινέσεων αλλά να συζητάμε για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και του πολίτη. Και οι συμφωνίες να είναι ανοιχτές και όχι κάτω από το τραπέζι» υποστήριξε ο κ. Φωτεινός.