Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Maybach GLS 2020: Ασκήσεις εκκεντρικής πολυτέλειας

Mercedes-Maybach GLS 2020: Ασκήσεις εκκεντρικής πολυτέλειας

Το κορυφαίο από πλευράς πολυτέλειας SUV της Mercedes-Benz, δια χειρός Maybach βρίσκεται προ των πυλών και υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει την έννοια της πολυτέλειας σε μια ιδιαιτέρως ολιγομελή αλλά εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία.

Φωτογραφίες: Automedia

H υπερπολυτελής πρόταση της γερμανικής φίρμας κάνει ένα ακόμα πέρασμα μπροστά από το κλείστρο του φωτογραφικού φακού ως δοκιμαστικό πρωτότυπο εν όψει της πρεμιέρας της, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην έκθεση του Los Angeles, στα τέλη Νοεμβρίου με την προοπτική να διατεθεί από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Ανεξαρτήτως χρονοδιαγράμματος και βάσει των νέων λήψεων και την απουσία καμουφλάζ, όπως είναι σαφές η GLS δια χειρός Maybach δεν διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδοχές της GLS σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την εξωτερική της εμφάνιση.

Για την ακρίβεια, τα μόνα στοιχεία που διαφοροποιούνται, είναι η γρίλια η οποία στην περίπτωση της Maybach έκδοσης έχει γίνει μεγαλύτερη και επιβλητικότερη και πλαισιώνεται από ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, ενώ ανάλογη είναι η λογική ανασχεδίασης και του πίσω τμήματος.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ισχύει για κάθε έκδοση με την υπογραφή της Maybach, η ειδοποιός διαφορά θα προέλθει από το εσωτερικό όπου αναμένονται αρκετές αλλαγές με στόχο περισσότερη άνεση, πολυτέλεια αλλά και η απαραίτητη δόση εκκεντρικότητας την οποία οφείλουν να διαθέτουν οι προτάσεις που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας.

Αναλόγως αναμένεται να πράξει και η γερμανική φίρμα η οποία φλερτάρει με την ιδέα κατασκευής ενός υπερπολυτελούς SUV  αρκετό καιρό με δεδομένο ότι το Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury το οποίο ανέλαβε να συστήσει στο κοινό το concept παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2018 στην έκθεση του Πεκίνου.

Φυσικά, στην περίπτωση της έκδοσης παραγωγής της Maybach GLS δεν θα αξιοποιηθεί ηλεκτρικό σύνολο όπως ισχύει για το παραπάνω concept αλλά V8 κινητήρες.

Τουλάχιστον αυτό θα ισχύσει στην αρχή καθώς, σύμφωνα με τα σχέδια της γερμανικής φίρμας η ηλεκτροκίνηση αναμένεται να «επεκταθεί» ως την κορυφή της γκάμας εντός διετίας αρχικά με την μορφή ενός plug-in υβριδικού συνόλου και σε δεύτερο χρόνο, με την μορφή ενός αμιγώς ηλεκτρικού συνόλου, όπως είχε δηλώσει ο επικεφαλής μηχανικός για την Maybach και τις ειδικές παραγγελίες, Jurgen Weissinger, από την έκθεση του Πεκίνου όπου είχε πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το επιβλητικό concept car προπομπός της GLS.

Επίσης, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος η Maybach GLS θα διατηρήσει ορισμένα από τα στοιχεία του πρωτότυπου χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια θα είναι αυτά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το υπερπολυτελές SUV θα διαθέτει ένα σοφιστικέ σύστημα ενεργής ανάρτησης που θα συνεργάζεται με κάμερες υψηλής ακρίβειας παραμετροποιώντας τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, στοιχείο που όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Jurgen Weissinger, «θα επαναπροσδιορίσει την έννοια της άνεσης».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Πρώτη οργισμένη αντίδραση Ιράν - «To Ισραήλ ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές»

O υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αρακτσί, προειδοποίησε πως το Ιράν δεν θα μείνει αμέτοχο, σε περίπτωση πολέμου πλήρους κλίμακας στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024