Σαλάτα με φακές και σταφύλι
Το φρούτο δίνει μια ξεχωριστή γεύση στις κρύες φακές και ο φρέσκος δυόσμος μοναδικό άρωμα.
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 30΄ Αναμονή 6΄-7΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
500 γρ. βιολογικές φακές Δομοκού
1/3 ματσάκι (1/3 φλ.) φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
5 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Αλάτι
Λευκό μπαλσάμικο κατά βούληση
70 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. ρώγες φρέσκου σταφυλιού, κομμένες στη μέση
Διαδικασία
Βράζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν (περίπου 30 λεπτά). Αν θέλουμε να μειώσουμε τον χρόνο, μπορούμε να τις βράσουμε σε χύτρα ταχύτητας για περίπου 7 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν (μπορούμε να τις ξεπλύνουμε με κρύο νερό και να τις στραγγίξουμε καλά).
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μεγάλο μπολ τις φακές και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σταφύλι. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το σταφύλι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Ρολόγια και σταρ, ένας χρυσός συνδυασμός
- Guardian: Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης για τα παιδιά» η Ελλάδα – Αυξήθηκαν οι αφίξεις ασυνόδευτων ανηλίκων
- Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπακασέτα και Μλαντένοβιτς κόντρα στον Πανσερραϊκό
- Νετανιάχου: «Βλέπει» πρόοδο στις συνομιλίες Ισραήλ – Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [23.12 – 29.12.2024]
- Νέα Αριστερά: Επίσκεψη Στη δομή προσφύγων Μαλακάσας – Παρέδωσε δώρα και υλικά για τους 210 ανήλικους που διαμένουν