Γαρίδες στο τηγάνι με σάλτσα σόγιας και σουσάμι
Ενα νόστιμο πιάτο έτοιμο σε λιγότερο από 20 λεπτά.
Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 9΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
4 κ.σ. ηλιέλαιο
2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο
300 γρ. ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
Αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. σουσάμι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το λάδι και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε για 1 λεπτό. Βγάζουμε, με μια τρυπητή κουτάλα, τις γαρίδες σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα και τη σάλτσα σόγιας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 4-5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες στη σάλτσα, προσθέτουμε το σουσάμι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε με ρύζι jasmin.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Συνταγή: Μακαρονάδα τσουχτή
- Ξεμένουν και από εργοθεραπευτές οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία
- Μεσανατολικό: Θα εκτελεστούν τα εντάλματα της Χάγης για Νετανιάχου και Γκάλαντ;
- «Λεονάρντο ντα Βίντσι»:Ο Κεν Μπερνς για τον άνθρωπο που είχε το μυαλό όλων των ανθρώπων
- Στουρνάρας: Εκφράζει φόβους για χάος στο παγκόσμιο εμπόριο
- Οι Beatles επιστρέφουν: Τέσσερα ντοκιμαντέρ μέσα από τα μάτια των Τζον, Πολ, Τζορτζ και Ρίνγκο